24sata

MOJ LOVRO ZREO JE ZA ODLAZAK Htio sam da trenira taekwondo, kao ja, ali rekao mi je: ‘Tata, ne brini, ja se znam tući’. Ima mozak i hrabar je, priča Egon Majer

EKSKLUZIVN­O ZA 24SATA

- Piše: ANTE BUŠKULIĆ

Lovro je krenuo na nogomet s pet i pol godina, a ja sam htio da ide na borilački sport. Rekao sam mu: ‘Sine, hoćeš na taekwondo? Ako te netko bude zezao, da se znaš oduprijeti’. Odgovorio mi je: ‘Tata, ne treba, ja se znam tući’.

Priča nam to ekskluzivn­o za 24sata Egon Majer, otac Dinamove desetke Lovre Majera, uoči sinova oproštaja od Maksimira. Na utakmici će u srijedu, dakako, biti. Kao i na većini Lovrinih.

‘NISAM BIO ZA ITALIJU’

- Nisam očekivao da prije ode iz Dinama, nisam bio za prerani odlazak. I kad je Lovro trebao u Sampdoriju, rekao sam mu: ‘Ostani, ostavi traga u Dinamu, bliže si i reprezenta­ciji...’ Bio je premlad. Sad je ipak zreo za odlazak, bilo kamo, u neku jaču ligu. Svatko u tom razvoju treba otići u jaču ligu, da vidi da ima jačih. Ja sam to iskusio... - priča tata Majer.

A iskusio je u drugom sportu. Egon Majer bio je reprezenta­tivac Jugoslavij­e u taekwondou i ‘80-ih osvajač medalja na najvećim natjecanji­ma.

- Putovao sam puno sa sportom i stekao poznanstva, iskustva, vidio svijeta, upoznao kulture, obilazio gradove, i muzeje i noćne klubove, vidio stvari o kojima u Hrvatskoj nemamo pojma da postoje... Ovi danas, nažalost, ne vide ništa jer je stroži profesiona­lizam, a sad i korona. Pa oni ne odu ni obići grad u kojem žive!

I Egon je igrao nogomet, ali rekreativn­o, na rodnom Ugljanu, odakle se s 18 godina preselio u Zagreb.

- Prije šest-sedam godina vratio sam se živjeti na Ugljanu. Kuća, turizam, brod...

Je li francuska liga dobar izbor za vašeg sina? - Sad su svi sretni jer došao je Messi, tamo igra mnogo jakih igrača

i liga će se sad opako pratiti. Razveselio sam se što Lovro ide onamo, iako sam očekivao da će u Njemačku. Ali Nijemci su očito škrti, haha!

Kako će mu biti prilagodit­i se? Prvi put odlazi od kuće...

UDARIO ZA GLAVU VIŠEG

- On ima mozak i muda! Uvijek se znao izboriti za sebe. Sjećam se kad smo bili na skijanju, imao je 7-8 godina, kako su se pofajtali dečkići i on je bez problema i straha udario jednog za glavu većeg od sebe. Ne da na sebe. Iako mu u Francuskoj neće biti lako, mnogo je ljudi ondje drukčije kulture, pridošlice iz Afrike, koji se drže skupa... - priča nam Egon i sjeti se:

- Ma zamislite, slali smo ga da uči engleski, njemački i talijanski jezik, a on završi u Francuskoj, haha! Ali rekao mi je: ‘Tata, ne sekiraj se, za šest mjeseci pričam francuski’.

Za sina kaže da je strašan radnik.

- I kad je bio ozlijeđen, studiozno je trenirao i nije psihički pao. Puno je pritom naučio, upoznao nove ljude, bili smo i u Beogradu na rehabilita­ciji.

Radnik kao otac?

- Pa i ja sam bio baš radnik, po dva-tri puta na dan sam trenirao i to sam prenio na njega. Talent bez rada ne znači ništa. Ja sam uspio u taekwondou, ali kažu da sam bio i dobar nogometaš - priča nam Egon pa dodaje: - Mogao bih igrati u današnjoj prvoj hrvatskoj ligi, ali ne u Dinamu. Ali ipak sam više volio potući se...

Kao sportaš, je li visio na ogradi tijekom Lovrinih treninga ili se suprotstav­ljao metodama nekih trenera?

‘NISAM SE MIJEŠAO’

- Ne, nikad nisam dolazio na treninge. Neke stvari me jesu ljutile, pristup treninzima mi se nekad nije sviđao, ali nisam se miješao. S druge strane, svako ljeto organizira­o sam nogometne turnire, najviše zbog Lovre, da mu praznici prođu u nogometu. U Preku su ponosni na njega i ponosno ističu kako je Lovro Majer igrao ovdje.

 ??  ?? Egon s Lovrom Majerom kad je potpisao za Dinamo
Egon s Lovrom Majerom kad je potpisao za Dinamo
 ??  ?? Majer se večeras oprašta od Maksimira
Ulla faccum alis aliquat
dolore modolesto et num do odolutem delent
Majer se večeras oprašta od Maksimira Ulla faccum alis aliquat dolore modolesto et num do odolutem delent

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia