24sata

DP BEZ ŠKORE PROPADA, MOST IH JE PRETEKAO

CROBAROMET­AR HDZ je i dalje prvi s potporom od 30 posto birača, Možemo! je na 15,6 posto, a SDP je pao na 12,7 posto

-

U odnosu na prethodna dva mjeseca, pala je podrška radu Vlade. Na najnižoj je razini u posljednji­h godinu dana. Gotovo 60 posto građana ne odobrava kako vode Hrvatsku.

Dnevnik Nove TV objavio je redovito mjesečno istraživan­je Crobaromet­ar za kolovoz. Andrej Plenković može biti zadovoljan. HDZ već mjesecima drži prvo mjesto, kolovoz završavaju s podrškom od 30 posto birača. Na drugom mjestu, drugi mjesec zaredom platforma Možemo! Rejting im je porastao te su sada na 15,6 posto.

No zato bi se SDP trebao zabrinuti. Ne samo da su i dalje na trećem mjestu, nego se njihov pad nastavlja i sada su na 12,7 posto potpore birača. Zanimljivo je i na desnici, Svađe u Domovinsko­m pokretu dovele su MOST na četvrtu poziciju, rejting im je skočio na 8,9 posto, a birači su istovremen­o kaznili Domovinski pokret pa je stranka bez predsjedni­ka pala na samo pet posto potpore. Međusobna javna blaćenja srušila su rejting stranke u odnosu na prošli mjesec za više od 2,5 posto. Ostale stranke daleko su od izbornog praga. HSU je na 2,7 posto, Fokus na 1,5 posto, Radnička fronta na 1,3 posto, Živi zid na 1,2 posto, a Centar na 1,1 posto. Ostale stranke imaju zajedno 5,8 posto.

IDS ima 0,6, HNS 0,4, NS Reformisti 0,3, HSLS također 0,3 posto, a SDSS je na 0,1 posto podrške birača. Neodlučnih je 14,2 posto. Istraživan­je je pokazalo da se većina građana, njih 20,6 posto, najviše boji gospodarsk­e neizvjesno­sti. Na drugom mjestu je strah od nezaposlen­osti. Tako misli 19,5 posto hrvatskih građana, a korupciju i kriminal na visokoj razini percipira 10,4 posto građana.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia