24sata

Dobila sam melanom jer sam ignorirala simptome

-

Kassidy Pierson (27) iz Minnesote u SAD-u dokumentir­ala je svoju borbu s rakom kože snimajući niz videourada­ka, koje je objavila na TikToku.

Kaže kako je prve promjene na madežu na unutarnjoj strani bedara primijetil­a u dobi od 18 godina. Počeo je mijenjati oblik, veličinu i boju, a pojavili su se i svrab te suhoća. Bila je mlada i nije shvaćala da su to sve simptomi melanoma, pa ih je ignorirala. Kaže kako si ne može oprostiti što odmah nije nešto poduzela.

U to vrijeme bila je trudna, pa je to bio dodatni razlog zbog kojeg nije obraćala pažnju na madež. Kaže kako nije imala ni zdravstven­o osiguranje te je na odlazak liječniku čekala do 21. godine. Tad su joj dijagnosti­cirali melanom, najopasnij­u vrstu raka kože, koji se u njezinu slučaju već bio proširio tijelom. Bila je na zračenjima, kemoterapi­ji i kirurškim zahvatima. Početkom ove godine uslijedila je najlošija moguća vijest nema joj spasa. Na mozgu su joj otkrili sedam novih tumora. Liječnici su savjetoval­i da posljednje dane provede u hospiciju.

- Ne znam koliko mi je još preostalo, ali znam da nije mnogo - kazala je objašnjava­jući da bi možda gledala sina kako raste da je odmah otišla na pregled. - Molim vas, provjerava­jte kožu. Idite na pregled barem jedanput godišnje, a ako ugledate nešto sumnjivo, posjetite liječnika i prije - poručila je. (tk)

 ??  ?? Kassidy poziva ljude da pripaze na promjene na koži i odu liječniku
Kassidy poziva ljude da pripaze na promjene na koži i odu liječniku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia