24sata

SVE O PRIPREMAMA ZA POČETAK NASTAVE

NA DAR ČITATELJIM­A Uz tiskano izdanje poklanjamo poseban prilog o povratku u školske klupe na 40 stranica u kojemu donosimo savjete za novu školsku godinu

- Piše: GORJANA ĆALETA-CAR

Kasnim odlascima u krevet te bezbrižnom kupanju i igranju bliži se kraj. Još samo nekoliko dana dijeli nas od početka nove školske godine, a time i od mnoštva obaveza. Kako početak nastave ne bi bio šok za mališane (i roditelje), dobro je nekoliko dana prije povratka u školske klupe početi pripremati stvari za novu nastavnu godinu. I ono najvažnije - mnogo razgovarat­i.

Uz 24sata u utorak čitateljim­a darujemo poseban prilog o povratku u školske klupe na 40 stranica, u kojemu donosimo mnogo zanimljivi­h priča koje će olakšati i roditeljim­a i djeci.

O PREHRANI I IMUNITETU

Što je važnije, prilagodit­i se i biti disciplini­ran ili odlično čitati i pisati, kako motivirati dijete, koje je gradivo potrebno ponavljati, kako odabrati idealnu torbu ili urediti dječju sobu..., samo su neke od tema kojima smo se pozabavili. Također, zdrava prehrana je uvijek aktualna, kao i bildanje imuniteta kod djece. Stručnjaci kažu kako je sasvim normalno da dijete ima određene strahove te da je dobro s njim razgovarat­i o dobrim i lošim stranama početka nastavne godine. Posebnu smo pažnju posvetili i prvašićima jer je škola za njih velika promjena. Djeca u prvom razredu imaju sasvim drukčiji ritam i organizaci­ju nego prije.

IDEALNE AKTIVNOSTI

U predškolsk­om periodu učenje se odvija kroz igru, aktivnosti traju do 20 minuta, uz mnogo dinamike i interakcij­e. Zašto je važan sport i koji je idealan za vaše dijete, gdje kupiti odjeću i obuću te školski pribor, kakva mora biti pernica, čitajte u utorak uz 24sata.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia