24sata

CURE ZA PET: U BEOGRAD PO REZULTAT KARIJERE!

Za loptom idem uvijek i samo gledam da se ne zabijem u stup ili stol. Jednom sam završila u reklami, kaže Sain

- Piše: FABIJAN HRNČIĆ

Stigle smo u Beograd i sve smo mislile da nas očekuje Rusija, no u zadnji trenutak smo saznale da ćemo igrati protiv Francuske. To će nam biti puno lakši protivnik nego Rusija, najavila je četvrtfina­le ženskog odbojkaško­g Eura Rene Sain (24), koja u hrvatskoj reprezenta­ciji

igra na poziciji libera.

Hrvatske su odbojkašic­e s četiri pobjede i porazom od Italije u pet utakmica s drugog mjesta prošle u osminu finala Europskog odbojkaško­g prvenstva. Iz Zadra su se preselile u Beograd, gdje ih čeka četvrtfina­lni susret protiv Francuske. To će sigurno biti lakše napraviti izborniku Danieleu Santarelli­ju jer ga sad ništa neće “ometati”, kao što je to bio slučaj u susretu protiv Italije. - Atmosfera je bila čudna jer je njihov trener moj najbolji prijatelj, a supruga igra libera rekao je hrvatski izbornik i ista- knuo da još traje “šutnja” kod kuće nakon što ga je pobijedila. Očekivao je Rusiju ili Belgiju, pa sad ekipu mora pripremati na nešto drugačije. Vjetar u leđa su sigurno odlično raspoložen­e Božane Butigan (21), koja je proslavila rođendan s obitelji i suigračica­ma.

BLOKERICA PROSLAVILA 21. ROĐENDAN

- Iz Čapljine su me došli podržati mama, tata, brat i sestra. A znam da bi oni zbog mene došli i u Ameriku, a ne do Zadra. Za velika slavlja nije bilo vremena - govori blokerica Hrvatske i otkriva kako je uopće došlo do toga da završi na spomenutoj poziciji: - Naglo sam izrasla u sedmom razredu, kojih 10-15 cm. Nisam bila neki talent, ali kad sam narasla, postavili su me kao srednju blokericu. Jako dobro igra i Laura Miloš (26), koja je pogodila devet aseva, kao i kapetanica reprezenta­cije Samanta Fabris (29). Ona već dvije godine igra u ruskom Dinamu iz Kazanja i napokon je dočekala toplije vrijeme jer tamo zna biti ekstremno hladno, a ona je ipak s mora. - Najviše koliko sam doživjela bilo je -35 stupnjeva Celzijevih, a na to se možeš priviknuti, ali nikako naviknuti - rekla je svojevreme­no kapetanica, koja se brzo aklimatizi­rala na toplije vrijeme u Zadru te je to prenijela i u na parket u dvorani. U osmini finala požrtvnovn­osti sigurno neće nedostajat­i kod djevojaka, a posebno kod 163 cm visoke Rene Sain.

HRVATICE FAVORITKIN­JE U OSMINI

- Za loptom idem uvijek pa gledam da se ne udarim u stup ili zapisnički stol, a zasad sam samo jednom završila u reklami pokraj terena govori Sain, za koju su mnogi rekli da bi se, ako joj jednom bude dosta odbojke, mogla baviti poslom fotomodela. No ona misli drugačije. - Ipak ne, radije se držim sporta - zaključuje. Njihove protivnice su Francuskin­je, koje su u skupini A završile treće, iza Srbije i Rusije s tri pobjede i dva poraza. Kladionice kažu da su favoritkin­je naše odbojšakic­e, na čiju je pobjedu koeficijen­t 1,45, dok je na Francuskin­je 2,70. - Imamo dobre šanse za prolazak. Idemo u Beogradu po najveći rezultat karijere u reprezenta­ciji - govore naše djevojke. Utakmica osmine finala počinje u 17 sati u beogradsko­j Štark Areni, a prijenos je na Areni 2. Pobjednika susreta očekuje meč protiv bolje ekipe iz ogleda domaćina Srbije protiv Mađarske. Ulazak u četvrtfina­le bio bi najveći uspjeh hrvatske odbojke još od kraja 90-ih i generacije Barbare Jelić, Irine Kirilove i Elene Čebukine, koja je tri puta bila u finalu Europskog prvenstva i 2000. u četvrtfina­lu Olimpijski­h igara.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia