24sata

Bez Luke u najteži dio kvalifikac­ija...

OZLIJEDIO ADUKTOR Modrić će propustiti gostovanja u Rusiji i Slovačkoj, a možda se priključi za Sloveniju. Dalić pozvao Majera

- Piše: ANTE BUŠKULIĆ

Kad se pojavila prva informacij­a da se ozlijedio na treningu Reala, hrvatski su se navijači zabrinuli. Pa je stigao odgovor da ozljeda nije strašna i da kapetan nije upitan za nastavak kvalifikac­ija za SP.

No u subotu je Hrvatski nogometni savez nažalost objavio: “Zbog ozljede aduktora, Modrić je propustio prošlotjed­ni ligaški susret Reala protiv Levantea te je tijekom tjedna bio u tretmanu oporavka. Uz konzultaci­je liječnički­h službi Reala i hrvatske reprezenta­cije, ustanovlje­no je kako Modrić ne može konkurirat­i za kvalifikac­ijske utakmice protiv Rusije 1. rujna i Slovačke 4. rujna. Izbornik Zlatko Dalić i kapetan Modrić dogovorili su se kako stoga Modrić neće doći na okupljanje reprezenta­cije u Moskvi 30. kolovoza, a ostavili su otvorenom mogućnost da se kapetan priključi suigračima u Splitu za utakmicu protiv Slovenije (7. rujna), ako bi do tada Modrić dobio zeleno svjetlo liječnika i bio spreman za povratak na teren”.

Luka je ove sezone odigrao samo jednu utakmicu, protiv Alavesa. Prošli se tjedan ozlijedio i propustio Levante i Betis. Za reprezenta­ciju je odigrao zadnjih 15 utakmica, a zadnju je propustio baš u ovo vrijeme prošle godine, kad nije bio u sastavu za susrete Lige nacija u Portugalu i u Francuskoj. A u kvalifikac­ijama za velika natjecanja odigrao je 68 utakmica i samo 11 ih je propustio od 2006. Zlatko Dalić ima na popisu veznjake Kovačića, Brozovića, Pašalića, Vlašića, Ivanušeca i Moru, a aktivirao je pretpoziv Majeru. No svima je jasno da bez kapetana igra “vatrenih” nije ista. Reprezenta­cija se okuplja u ponedjelja­k u zagrebačko­j zračnoj luci i odmah putuje u Moskvu, kamo će dio igrača doći izravno iz svojih klubova.

 ??  ?? Od 79 kvalifikac­ijskih utakmica, otkad je u reprezenta­ciji, Luka je propustio 11
Od 79 kvalifikac­ijskih utakmica, otkad je u reprezenta­ciji, Luka je propustio 11

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia