24sata

Karlović na US Openu: Nije imao niti za poziv kući, sad ruši rekorde

BRAVO, DOKTORE! Nedavno je procurila priča da će nakon US Opena u mirovinu. Bio bi to oproštaj u stilu, ali i s 42 godine igra kao mladić

- Piše: ANTE BUŠKULIĆ

Kad ću se umiroviti? Nikad! Tako Ivo Karlović odgovara na pitanje s kojim se susreće u svakom razgovoru s novinarima i navijačima zadnjih o-ho-ho godina.

Pa jasno, što bi žurio kad napokon posve uživa u tenisu. Bez ikakvog pritiska, što god napravi dobro je, igra i gušta. I niže rekorde. Sad je ušao u glavni turnir US Opena, svoj 63. Grand Slam u karijeri. - Rekao nam je da će se umiroviti nakon US Opena - otkrio je prije dva mjeseca Geoffrey Fernandez, direktor turnira u Los Cabosu.

Iako se nedavno našalio oko svojih godina, rekavši da će ih sad brojiti unatrag, godine su učinile i čine svoje. Karlović je ove sezone odigrao tek šest turnira na ATP turnirima i devet mečeva uz tri pobjede. Na listi je pao ispod 200. pozicije, a to znači isključivo challenger razina, za koju je Karlović ranije rekao:

- Kad mi to bude jedina opcija, umirovit ću se.

Ali ne! S pune 42 godine Karlović nije challenger razina, nego Grand Slam razina! U 1. kolu US Opena čeka ga Andrej Rubljov, sedmi igrač svijeta (Ivo je 223.), koji ima 23 godine. Prije nego što je Rus proslavio prvi rođendan, Karlović je ušao u svijet ATP toura i odigrao svoj prvi profesiona­lni meč na najvišoj razini. Zadnjih godina niže rekorde: najstariji je pobjednik ATP meča od Jimmyja Connorsa, prošle je godine u Australiji postao najstariji pobjednik meča na Grand Slamu nakon 42 godine, drži najbrži servis u povijesti od 251 km/h iz 2012. godine, rekorder je po broju asova na ATP touru, najstariji osvajač challenger­a... Svaki put kad izađe na teren postavi neki rekord!

- Nemam ozljeda i treniram kao da mi je 18 godina. Zašto onda žuriti u mirovinu?!

 ??  ?? Karlović ide na Rubljova, koji se rodio kad je Ivo već krenuo u ATP svijet
Karlović ide na Rubljova, koji se rodio kad je Ivo već krenuo u ATP svijet
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia