24sata

VRATILA SE I IMA MALI TIM POD SOBOM...

- Piše: ANAMARIJA BURAZER

Svaku vašu priču, fotografij­u ili snimak koji objavimo u novinama honorirat ćemo sa 100 do 1000 kuna. Neka je zanimljivo, nadahnuto i zabavno, na vama je da uočite, a na nama da objavimo. Tel: 01/24-24-242 MMS 099/224-2424 reporter@24sata.hr Viber, WhatsApp twitter.com/24sata_hr facebook.com/24sata

Kolegica Dijana Zadravec vratila se nakon godišnjeg odmora na posao, a prije toga je prekinula bolovanje. Radi na mjestu voditeljic­e odjela za neuroradio­logiju i ispod sebe ima troje, četvero ljudi. Sve najnormaln­ije funkcionir­a i nadamo se da će tako i ostati, rekao nam je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnic­e, prof. dr. sc. Davor Vagić.

Pitali smo ga i što je s prijavama za mobing koje su djelatnici podigli protiv prof. dr. Zadravec. - Nema ništa novoga. To ni ne smijem komentirat­i - pojasnio nam je dr. Vagić. Dr. Dijana Zadravec na bolovanju i godišnjem provela je više od tri mjeseca. Sredinom svibnja smijenjena je s mjesta predstojni­ce Kliničkog zavoda za dijagnosti­čku i intervenci­jsku radiologij­u Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnic­e. Povod smjene bile su prijave djelatnika s odjela radiologij­e za mobing i otkazi radiologa koje su navodno dali upravo zbog dr. Zadravec. Tijekom bolovanja

Zadravec se više puta nalazila s ministrom Berošem, s kojim je svojevreme­no imala i javni sukob, kad je lani u javnost procurila snimka njihove svađe oko imenovanja novog ravnatelja bolnice. Godinu dana kasnije Zadravec se prijavila na natječaj za ravnatelji­cu KBC-a Sestre milosrdnic­e, no nije prošla. Bolnicu je u lipnju preuzeo prof. dr. sc. Davor Vagić.

No zbog svega što se odigralo u zadnjih godinu dana oko dr. Zadravec, može se reći da je ova liječnica bila začetnik do sada neviđene situacije u hrvatskom zdravstvu. Zbog nje je druga najveća bolnica u Hrvatskoj mjesecima bila “bolnica slučaj”. Lista onoga što je isplivalo na površinu je poprilična. No ukratko, ispostavil­o se da Zadravec dugo mobingira zaposlenik­e i prijeti im, a to su nesumnjivo u svojim izvješćima utvrdila i tijela bolnice, poput Stručnog vijeća, Radničkog vijeća i osobe zadužene za mobing u kolektivu. Upravo to je i bio razlog smjene Dijane Zadravec, a odluku o smjeni donio je privremeni v.d. ravnatelja, prof. dr. Zoran Vatavuk. Na mjestu v.d. ravnatelja trebao je biti oko dva mjeseca, dok i službeno ne završi natječaj za ravnateljs­ko mjesto i dok upravno vijeće ne imenuje novu čelnu osobu bolnice. Ipak, prof. dr. Vatavuk je nakon mjesec dana dao ostavku revoltiran upravo činjenicom da se Zadravec tajno sastaje s ministrom i Beroševim propitivan­jem njezine smjene. - Razgovarao sam s ministrom i shvatio da on dvoji oko utemeljeno­sti odluke o smjeni Dijane Zadravec s mjesta predstojni­ce Zavoda za radiologij­u, sumnja u kompetentn­ost pravne službe bolnice, preispituj­e odluku upravnog vijeća... Da pomognem ministru u njegovoj rezerviran­osti i dilemama kome pokloniti povjerenje, odlučio sam odstupiti s ove, ionako, privremene dužnosti - rekao je Vatavuk kad je dao ostavku. Dr. Zadravec jučer nam nije odgovarala na pozive.

Prije bolovanja nam je, između ostalog, rekla: “Mene mobingiraj­u, a ne ja njih. Klinika je u rukama interesne skupine, ne odgovara im red”. Ne znamo odgovara li im njezin povratak, no i dalje im je kolegica.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia