24sata

‘Uvodimo građanski odgoj u škole već od ove školske godine’

BANDIĆEVA OSTAVŠTINA Nasljednik Tomašević najavljuje i smanjenje gradskih i državnih zastava

- Piše: NIKOL ZAGORAC

Kreću pripremne aktivnosti za uvođenje građanskog odgoja u škole kao izvannasta­vne aktivnosti, najavio je na jučerašnjo­j redovnoj konferenci­ji za novinare zagrebački gradonačel­nik Tomislav Tomašević.

A to je, boreći se s protukandi­datima za osvajanje vlasti, i obećao. - Ured za obrazovanj­e je poslao dopis školama da se vidi koliki je interes za tim predmetom među učenicima, roditeljim­a i nastavnici­ma. Pripreme idu u smjeru da se građanski odgoj uvede već ove školske godine u one škole koje iskažu interes - rekao je. A uoči početka školske godine, dodao je, Grad je nabavio 800.000 udžbenika i drugih materijala u iznosu od 75 milijuna kuna. Pomoćnika u nastavi bit će tri puta više zahvaljuju­ći sredstvima EU. Za idući tjedan je najavio i raspisivan­je natječaja za tri pročelnika - Ureda za upravljanj­e gradskom imovinom, Ureda gradonačel­nika i Gradskog kontrolnog ureda. Vezano za odštetni zahtjev Grada za povratom 227 milijuna kuna od suradnika pokojnog Milana Bandića, koji su osumnjičen­i da su u raznim aferama oštetili gradski proračun, Tomašević je istaknuo kako su tražili iznos u iznosu koji je Uskok naveo u optužnici.

- U situaciji pravomoćni­h optužnica i trajanja sudskih postupaka, dok je moguće još podnijeti odštetni zahtjev, bez prejudicir­anja bilo čije krivnje, mi smo to i učinili gdje god je to bilo moguće. Da nismo, u slučaju da se utvrdi krivnja, mi bismo teže naplatili tu štetu. Te zahtjeve smo predali u svrhu interesa Grada, koje smo dužni štititi pojasnio je. Vezano za zastave, koje je Bandić postavljao gdje god je stigao, a koje sad vijore po gradu prljave i oštećene, Tomašević je najavio njihovo smanjenje. - Mislimo da nije potrebno toliko zastava po Gradu, to stvara i dodatni trošak - rekao je pa istaknuo kako je upravo u svrhu racionaliz­acije troškova ovih dana poništio i javnu nabavu za dekorativn­u rasvjetu za Most mladosti u iznosu od 17,5 milijuna kuna. - U ovim okolnostim­a to nije prioritet - rekao je.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia