24sata

Luju su pokopali, a njezine prijatelji­ce još su na intenzivno­j Tri najbolje prijatelji­ce iz Dopsina kraj Osijeka bile su nerazdvojn­e od djetinjstv­a

- Piše: HELENA LUDBAN

Od voljene Luje P. (27), djevojke poginule u teškoj prometnoj nesreći u subotu, jučer su se oprostili obitelj i mještani sela Vladislava­ca i Dopsina kraj Osijeka. Na mjestu stravične prometne nesreće na izlazu iz Vladislava­ca prema Čepinu i jučer je gorjelo mnoštvo lampiona u spomen na njihovu tragično preminulu Luju.

U subotu oko 19 sati tri najbolje prijatelji­ce iz Dopsina uputile su se u Osijek kod četvrte prijatelji­ce. Slađana C. (28) sjela je na mjesto vozača, Luja P. na mjesto suvozača, a Matea Š. (27) na stražnje sjedalo bijele Opel Corse. Tri djevojke, koje su odmalena bile nerazdvojn­e, odmakle su svega nekoliko minuta od svojih kuća u Dopsinu, kad su na izlazu Vladislava­ca naišle na svatovsku kolonu automobila. Slađana je tad odlučila zaobići kolonu. Navodno zbog neprilagođ­ene kretnje vozila na cesti klizavog i mokrog kolnika izgubila je nadzor nad vozilom, izletjela s ceste i udarila u odvodni kanal, a zračni jastuci nisu se otvorili. Scene kojima su mještani svjedočili bile su jezive. Kako doznajemo iz osječkog KBC-a, obje djevojke, Matea i Slađana, još su na Jedinici intenzivno­g liječenja. - Njihovo stanje je teško i ozbiljno, ali stabilno - potvrdili su nam iz KBC-a. Neslužbeno smo doznali da je njihovo stanje bolje i da su djevojke izvan životne opasnosti. Mještani su za ove tri najbolje prijatelji­ce imali samo riječi hvale, a govore kako ih pamte kao pozitivne, vedre mlade djevojke pune života. Slađana se navodno trebala uskoro i udati, a kuma joj je upravo trebala biti poginula prijatelji­ca Luja. A u nedjelju navečer došlo je do još jedne prometne nesreće na izlazu iz Vladislava­ca. Vozačica (20) osobnog automobila kretala se državnom cestom DC 7 i počela skretati za Vladislavc­e, a nije propustila vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera, objasnili su iz PU Osječko baranjske. Prednjim dijelom auta udarila je prednji dio vozila kojim je upravljao 29-godišnjak. Oba vozača u sudaru su lakše ozlijeđena.

 ??  ?? Mještani kažu kako su scene kojima su svjedočili nakon prometne nesreće bile jezive
Mještani kažu kako su scene kojima su svjedočili nakon prometne nesreće bile jezive
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia