24sata

Da stolci ne bi zakrili pogled, Mia je izabrala da budu prozirni...

-

NASTAVAK S PRETHODNE STRANICE

Dizajn interijera i eksterijer­a sama sam osmislila, što sad smatram svojim prvim projektom. U uređenju se nisam vodila nekim određenim stilom nego sam birala komade za koje sam osjetila da se uklapaju u cijeli dojam koji sam na kraju željela postići.

Cilj je prije svega bio da se osjećamo ugodno i opušteno tijekom boravka ovdje, da nam ova kuća služi za kvalitetan odmor i uživanje. A kako to postići? Za mene, to su prostrane, osvijetlje­ne prostorije vedrih i toplih boja, bez previše namještaja i suvišnih stvari, a jedan od prvih komada namještaja koji se savršeno uklopio u tu priču je drvena viseća ljuljačka koju sam smjestila u dnevni boravak, govori nam Mia i dodaje kako je cilj postignut, a posebno je veseli što to ne primjećuju samo oni nego i njihovi gosti.

PROSTRANA KUHINJA

Cijeli unutarnji prostor s eksterijer­om vizualno je povezan kroz prirodne materijale i prekrasnu boju drva, koja je najzastupl­jenija u svim prostorija­ma, a dozu razigranos­ti prostora postigla je dodatkom crvene i plave boje, ističe. Mnoge je oduševila prostrana kuhinja.

- Ona je izrađena prema mojim zamislima, kao i ormari u sobama te kupaonski ormarići s ogledalima. Krase je moderne linije i detalji u zlatnoj boji. Htjela sam elegantnu minimalist­ičku kuhinju kojoj ne nedostaje topline. Umjesto visećih elemenata stavila sam otvorene police s dekoracijo­m, a kao dodatan ukras tu je osvijetlje­na staklena vitrina s čašama i vinskim hladnjakom. Kako blagovaons­ki stolci ne bi zaklanjali pogled na kuhinju i tako stvarale dojam nepotrebne težine, odlučila sam se da budu prozirne - priča Mia. U kupaonicam­a je odabrala pločice samo unutar tuša, što je ostatak prostorije, kaže, učinilo prozračnij­im.

- Zlatna, drvo i mramor u kombinacij­i daju dozu elegancije, a tu je i veliko zaobljeno ogledalo koje stvara dojam veće prostorije. Gostinjski WC također je bez zidnih pločica, njega sam ručno oslikavala pa premazala vodootporn­im premazom. Sobe su posebne po ‘nevidljivi­m’ ormarima koji se nalaze iza prividnog uzglavlja kreveta i bočnih ogledala govori Mia.

U dvorištu se nalaze dječje igralište, bazen, vrt i vanjska garnitura koja je bila njen i suprugov “uradi sam” projekt. - Napravili smo je tako da smo na armiranu temeljnu ploču postavili okvir od betonskih blokova, unutrašnjo­st ispunili raznim materijalo­m, izveli armiranobe­tonsku ploču i na kraju površinu izravnali žbukom te nanijeli sloj silikatne boje. Ispod sjedećih jastuka ugradili smo rasvjetu, a nezgodna mjesta u kutovima pretvorili u dodatna mjesta za odlaganje hrane i pića.

‘ARMIRANA’ GARNITURA

Ispred garniture napravili smo ložište koje je ujedno stol. Takva garnitura može trajati ‘zauvijek’ - priča nam buduća dizajneric­a interijera.

Dio dvorišta koji joj je posebno drag je onaj na kojem je smjestila vanjski tuš.

- Postavila sam ga između dvije masline i usmjerila prema prekrasnom obližnjem brdu, tako da onaj tko se tušira može uživati u pogledu - ističe. U planu im je još dodatno dekorirati zidove unutar kuće, dvorišni zid i vrt te 15-godišnji maslinik.

Mia Krpina svoju kuću za odmor dijeli i s pratitelji­ma na Instagramu.

 ??  ?? Vrtnu su garnituru Mia i suprug sami
betonirali
Vrtnu su garnituru Mia i suprug sami betonirali
 ??  ?? Kuhinja je vrlo prostrana i prozračna
Kuhinja je vrlo prostrana i prozračna
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia