24sata

ANĐELA I HELENA IMAJU MEDALJU: SAD IDEMO U FAJT

BRAVO, CURE!

- Piše: JOSIP TOLIĆ

Hrvatske parastolno­tenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić izborile su polufinale ekipne konkurenci­je na Paraolimpi­jskim igrama u Tokiju.

Naše su u četvrtfina­lu kategorije igračica u kolicima pobijedile Tursku 2-0 i osigurale broncu, nakon što su 2016. u Rio de Janeiru bile druge. Druga je to medalja za Hrvatsku u Tokiju, nakon srebra Velimira Šandora u bacanju diska. - Lakše se diše. Odlično sam se osjećala, bila sam puna sigurnosti, ali kad smo došle za stol, pojavio se ogroman pritisak. Sad možemo u pravi ‘fajt’ - kazala je Dretar Karić, a Mužinić je dodala:

- Bile smo stisnute, suparnice su povele 7-1, no bilo je ključno što smo ostale smirene. Izgubile smo prvi set, ali smo se uspjele vratiti.

Dretar Karić i Mužinić u Riju su osvojile srebro, a bila je to prva hrvatska ekipna medalja u povijesti paraolimpi­jskih igara. Od djevojaka se medalja očekivala i u Tokiju.

- Možda nam je zbog toga i bio pritisak. Znale smo da ova pobjeda nosi medalju i sigurna sam kako u polufinalu neće biti takvog grča - istaknula je Dretar Karić.

U polufinalu će danas igrati protiv ekipe Južne Koreje, a bit će to repriza iz Rija, kad su naše djevojke slavile. Dobile su ih tad i nikad više.

- One su tad bile favoritkin­je, a mislim da su i sad, ali mi nemamo što izgubiti - kazala je 42-godišnja Varaždinka, a Mužinić je dodala: - Obećavamo borbu i igrat ćemo bez kočnica.

Osim srebra s POI-ja u Riju, Mužinić i Dretar Karić osvojile su i srebro (2017.) te broncu (2014.) na svjetskim prvenstvim­a, kao i četiri zlata (2013., 2015., 2017., 2019.) i broncu (2011.) na ekipnim europskim prvenstvim­a. Trenerica Mirela Šikoronja Ivančin istaknula je kako ih je bilo najvažnije “vratiti u život” nakon ispadanja u pojedinačn­oj konkurenci­ji, pogotovo Anđelu, koja je imala veće ciljeve od četvrtfina­la.

- Bilo je užasno teško igrati meč koji moraš dobiti. Branimo srebro iz Rija, znamo da smo dobri... Nismo imali ni jednog službenog meča godinu i pol, a onda su došle Igre, koje same po sebi donose pritisak rekla je Šikoronja Ivančin.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia