24sata

Crnokosi mladić je svjedok ubojstva?

ZATUKLI GA Mladen Kranjčec (31) otišao je iz Ivanić Grada raditi u Njemačku. Našli su ga mrtvog na klupi, a sad traže mladića koji bi mogao znati nešto o njegovoj smrti

- Pišu: H. TKALČEVIĆ, K. UREMOVIĆ, L. ŠIPRAK

Susjed mi je rekao da traže nekog mladića zbog Mladenova ubojstva i pokazao mi je fotografij­u, ali ne poznajem ga, kazala nam je Anica, majka Mladena Kranjčeca (31) iz Ivanić Grada.

Mladena su našli mrtvog 24. kolovoza na klupi u Pforzheimu, a njemačka policija utvrdila je da je ubijen udarcem tupim predmetom po glavi. Njemačka policija objavila je fotografij­u muškarca u dobi između 20 i 30 godina crne kose, u crnoj kožnoj jakni i s maskom preko lica, za kojeg vjeruju da bi mogao biti svjedok, odnosno da bi mogao znati nešto o Mladenovu ubojstvu. Navode da je na dan zločina bio u Pforzheimu te da bi mogla biti riječ o hrvatskom državljani­nu. Mladenova majka kaže da nema nikakvih službenih informacij­a o zločinu, a jedinu utjehu pronalazi u tome što su uspjeli organizira­ti prijevoz njegova tijela u Ivanić Grad, gdje su ga na mjesnom groblju pokopali ove subote.

- Mnogo mi je lakše da je tu pokopan, da nije tamo daleko, gdje mu ne bih mogla doći zapaliti svijeću. Da nije dobrih ljudi, ne bih ga uspjela dopremiti. Idem dvaput na dan, ujutro i navečer, na njegov grob - priča Anica. O sinovu životu u Njemačkoj, kaže, nije mnogo znala. - Nije mi se nikad požalio. Da je barem rekao da je u problemima, da nema novca kako bi se vratio, ja bih posudila, nekako bih pronašla novac... - razmišlja majka je li sve moglo drukčije završiti. Otkriva nam kako je Mladen u Njemačku otišao prije pet godina u potrazi za boljim životom. Pronašao je posao, a stanovao je sa starijim bratom Goranom.

- Za to vrijeme posjetila sam ga dvaput, prije tri godine krajem rujna i jedne godine za Božić. Stariji sin vratio se prije dvije godine, a on je ostao. Rekao mi je da ima curu tamo, Čehinju ili Slovakinju, Maria se zove, da su se zaručili i da stanuju zajedno. No ja je ne poznajem, kao ni njegove prijatelje. Nije mi jasno što čovjeku dođe da ga tako ubije. Nikad ni s kim nije bio u svađi - kaže majka.

 ??  ?? Traže muškarca u dobi između 20 i 30 godina koji bi mogao biti Hrvat
Traže muškarca u dobi između 20 i 30 godina koji bi mogao biti Hrvat
 ??  ??
 ??  ?? Mladena Kranjčeca pokopali su ove subote u Ivanić Gradu
Mladena Kranjčeca pokopali su ove subote u Ivanić Gradu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia