24sata

‘IZGORJELO JE SVE ZA ŠTO SMO SE BORILI. SAD PLAČEM’ UHITILA GA POLICIJA

Obitelji sa šestero djece izgorio je dom u Mrzovićima kraj Đakova. Požar je podmetnuo mladić (22) zapalivši namještaj jer su mu djeca u igri ogrebala auto

- Piše: HELENA LUDBAN

Josip sjedi majci u krilu pred izgorjelom kućom u Mrzovićima u blizini Đakova i plače. Tužni su i njegovi braća i sestre. Josipu, Josipi, Elviri, Nives, Tomislavu i Tini te njihovim roditeljim­a Aniti i Josipu kuća je izgorjela u namjerno izazvanom požaru. Obitelj ima šestero djece, najstarije ima deset godina a najmlađe tek 13 dana. Sve je krenulo zbog proslave koju je obitelj organizira­la povodom rođenja najmlađe, Nives. Tijekom organizaci­je djeca su se igrala na ulici te su u igri ogrebala auto 22-godišnjaku. Majka Anita kaže kako se obitelj ispričala susjedu i rekla da će platiti trošak koji su djeca napravila. U noći na nedjelju počela je proslava u Vrbici. Tijekom noći 22-godišnjak čiji su automobil djeca ogrebala došao je u njihovu praznu kuću i zapalio je. Prizor koji je dočekao obitelj bio je šokantan.

- Gorjelo je sve za što smo se borili. Pala sam na koljena i plakala govori Anita, koja je već proživjela jednu tragediju. Dok je bila djevojčica, nju i majku napao je nepoznati muškarac sjekirom po glavi. Očajna Anita kaže kako nikad ni od koga nisu tražili pomoć. Sad ne vide drugo rješenje, potreban im je privremeni smještaj. Trenutno se nalaze kod Anitine sestrične u Kešincima. Ovoj obitelji možete pomoći uplatom na račun HR 7023600003­247535151 na ime Stjepan Mihaljević, koji je brat Anitina nevjenčano­g supruga Josipa, ili donacijama na adresu Ulica Braće Radića 19 u Kešincima. Mladića koji je podmetnuo požar zapalivši namještaj u jednoj prostoriji uhitila je policija.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia