24sata

U bijegu upucali pljačkaša u nogu

- Piše: EMIRAT ASIPI

Pariška policija privela je najmanje dvojicu naoružanih pljačkaša koji su ukrali 11,6 milijuna dolara vrijedan nakit iz trgovine Bulgari u glavnom gradu Francuske.

Tri osobe obučene u moderna odijela i naoružani pištoljima opljačkali su nedavno renoviranu trgovinu u centru Pariza. Lopovi su potom pobjegli u sivom BMW-u dok ih je četvero suradnika pratilo na skuterima. Policija je zapucala na automobil, zbog čega su lopovi izašli iz automobila i nastavili bježati pješke. Jednog pljačkaša su prije uhićenja ranili u nogu, izvijestio je Associated Press. Tužitelji istražuju pljačku, a u tijeku je potraga za ostalim sudionicim­a. Dok su bježali, pljačkaši

Bvlgari je poznat po luksuznom nakitu, parfemima, satovima...

su odbacivali ukradeni nakit. Glasnogovo­rnik Bvlgarija rekao je da njihovi djelatnici nisu ozlijeđeni u pljački.

- Bvlgari će surađivati s policijom i pravosuđem kako bi proveli istragu - rekao je glasnogovo­rnik. I druge prodavaoni­ce nakita u Parizu posljednji­h su mjeseci bile na meti pljačkaša. U srpnju je iz zlatarnice Chaumet blizu Champs-Elyseesa ukradena roba vrijedna gotovo 2 milijuna eura, iako je plijen kasnije pronađen, a osumnjičen­i uhićeni. Isti mjesec dva muškarca naoružana šokerima i suzavcem napala su Dinh Van u središtu Pariza i odnijeli robu vrijednu 400.000 eura. Povijesni Trg Vendome smatra se srcem francuskog luksuza. Ondje svoje prestižne trgovine imaju Chanel, Boucheron, u vlasništvu Keringa, i Richemonto­v Van Cleef & Arpels. Zbog svega policija je pojačala kontrole na glavnim trgovima, a pooštrili su provjere i zbog mogućnosti terorizma.

 ??  ?? Policija je pojačala kontrole na trgovima u Francuskoj
Policija je pojačala kontrole na trgovima u Francuskoj
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia