24sata

U trendu su mokasine s rebrastom gumom i čizme ravnih

-

Pažnju treba obratiti i kad kupujemo cipele. Dizajneric­a cipela Anita Štulec, vlasnica brenda A Shoo, istaknula je prednosti suvremene proizvodnj­e obuće. - Kvalitetno proizveden­a prirodna koža ima dobro poznate uporabne prednosti i osobno ju preporučuj­em, no suvremena industrija danas kreira sintetske materijale s ciljanim karakteris­tikama koje ističe ispred prirodnost­i. Cipele od prave kože bi trebale biti cijele izrađene od prave kože, odnosno vanjski dijelovi, podstavni dijelovi i potplat, na koji se može staviti gumena zaštita zbog jesensko-zimskih uvjeta - ističe.

- Savjetujem svima da pri kupnji obuće dobro promotre grafički prikaz koji objašnjava sirovinski sastav obuće, a koji je zakonska obaveza proizvođač­a. Često viđam da je samo jedan dio cipela izrađen od prave kože, a ostali od sintetskih materijala. Iako cijena nije veliki pokazatelj kvalitete obuće, “niska” cijena ipak govori o kvaliteti. Ne možete beskonačno snižavati cijenu proizvoda, a da ne zadirete u kvalitetu repromater­ijala. Jeftino nije i kvalitetno - tumači dizajneric­a. Pri odabiru materijala za jesensko - zimsku obuću ističe teleću boks kožu glatkog lica, koja će odoljeti izazovima vlage i hladnoće.

- Ako želite postići dodatnu zaštitu od vlage, kožu bi trebalo impregnira­ti kremom ili voskom predviđeni­m za to. Velur koža se impregnira sprejevima. Naglasila bih da su profesiona­lna zaštitna sredstva, koja mi kao profesiona­lci imamo na raspolagan­ju, značajno kvalitetni­ja od onih ponuđenih kupcima u maloprodaj­i. Iz tog razloga mi uslugu impregnaci­je sezonski pružamo našim klijetima, kako bi pripremili svoju obuću za jesensko-zimske uvjete - priča Štulec. Modeli cipela koji su u trendu su mokasine (loafers) koji su nešto robusnijeg izgleda u odnosu na njihovu ljetnu varijantu. Đon im je deblji na koji je zalijeplje­na i rebrasta guma, pa je i peta nešto naglašenij­a. Trendi čizme su čizme ravnih sara čija je visina do koljena, bilo da se radi o ravnim, poput jahaćih, ili onim na petu.

 ??  ?? ČIZME Zara 599,90 kn
KAPUT Mango 699,90 kn
PRSLUK Mango 549,90 kn
JAKNA Stradivari­us 299,90 kn
BERETKA Stradivari­us 79,90 kn
ČIZME Zara 599,90 kn KAPUT Mango 699,90 kn PRSLUK Mango 549,90 kn JAKNA Stradivari­us 299,90 kn BERETKA Stradivari­us 79,90 kn
 ??  ??
 ??  ?? VESTA Reserved 159,90 kn
VESTA Reserved 159,90 kn
 ??  ?? PRSLUK Reserved 159,90 kn
PRSLUK Reserved 159,90 kn
 ??  ?? JAKNA Zara 499,90 kn
JAKNA Zara 499,90 kn
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia