24sata

BB Anti Biuku ponovno sude

- Piše: IVANA PRGOMET

Anti Biuku (44) iz Ogorja Donjeg drugi put je uvažena žalba u slučaju razbojništ­va za koje je optužen, a koje je, prema optužnici, počinio tjedan dana prije ulaska u Big Brother kuću 2018. godine.

Iz showa su ga izbacili tjedan dana nakon ulaska u reality jer je ostalim sustanarim­a otvoreno pričao o tome kako su on i prijatelj ženu koja ih je naljutila isprebijal­i nogom u bubreg da je odmah, kako se izrazio, “izbacila bubrežne kamence”. Iako se hvalio time, poslije je u “ispovjedao­nici” to negirao. Biuka terete da je u ožujku 2018. oko 3.30 sati došao do kuće svog 84-godišnjeg susjeda i udarao po njegovim vratima puškom M-48. Kad mu je susjed otvorio, Biuk je prema njemu uperio oružje i rekao: “Pi... ti materina, živiš ka lord”. Nakon što je žrtva od straha pobjegla iz kuće, Biuk je, kako ga terete, otuđio njegovu zračnu pušku te 8500 kuna. Županijski sud u Splitu ove godine osudio ga je na godinu i devet mjeseci zatvora. Na izricanju presude nije se pojavio Biuk nego njegov odvjetnik. Osim kazne zatvora, navedeni sud naredio je trajno oduzimanje puške M-48 i 17 komada streljiva te da mora platiti 10.000 kuna, kolika je vrijednost otuđene imovine, te troškove kaznenog postupka 3800 kuna, od čega je 1800 kuna trošak psihijatri­jskog vještačenj­a. Na sudu je prethodno tvrdio da nije kriv objašnjava­jući kako bi, da je to napravio, “sam sebi odma’ otkinija ruku” te da mu netko podmeće. - Sumnjam ko mi to podmeće, ali ne mogu to dokazat. Ja da sam lopov, ne bi me niko zva da mu dođem radit. Popit po litre rakije i držat nišan na čelu? Ja da popijem dec rakije, umra bi. Dajte mi dec rakije i ja ću se izvalit. Kunem se na materine kosti da nisam kriv - objašnjava­o je Biuk pred Županijski­m sudom u Splitu, na kojem je svjedočio i njegov otac, koji je izjavio kako je njegov sin spavao kad se dogodilo razbojništ­vo iako je rekao da loše čuje.

U žalbi na presudu navedenog suda upućenoj Visokom kaznenom sudu stoji da je sporno činjenično stanje, a žalili su se i na povredu postupka. Žalba je Biuku uvažena i predmet je vraćen na ponovni postupak, u kojem još nije zakazano ročište, a u kojem se Biuk brani sa slobode.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia