24sata

‘JAMIE FOXX MI JE POZIRAO S KĆERI NA SVOM RANČU’

PROFESIONA­LAC Fotograf Lazić kaže da je glumac Foxx divan, a voli i Hrvatsku

- Piše: TEA PAPONJA

Među portretima mnogih svjetskih zvijezda koje su pozirale splitskom fotografu Jadranu Laziću našli su se i oni oskarovca Jamieja Foxxa (53) i njegove najstarije kćeri Corrine (27).

Njih dvoje su u studenom 2014. sudjeloval­i na elitnom godišnjem debitantsk­om balu u Parizu. Corinne se ondje uz još 25 mladih žena iz uglednih obitelji “predstavil­a društvu” te zaplesala sa slavnim tatom. Prestižni francuski časopis Paris Match uoči bala angažirao je Jadrana da posjeti glumca u njegovu domu i fotografir­a ga s kćeri. - Jamie živi na grandiozno­m ranču u okolici Los Angelesa. Bio je divan, vrlo profesiona­lan i prijateljs­ki nastrojen. Dao mi je potpuno odriješene ruke na snimanju te mi dopustio da razgledam svaki kutak imanja. Prvo sam uočio klavir iznad kojeg je visio portret legendarno­ga glazbenika Raya Charlesa i odlučio ga fotografir­ati ondje. Naime, Jamie je glumio Charlesa u biografski­m filmu ‘Ray’ i osvojio Oscara - ispričao nam je Jadran, koji je s Foxxom i Corrine proveo cijeli dan, snimajući ih na različitim lokacijama na ranču. Strpljivo su mu pozirali uz bazen, konje te luksuzne automobile i buggy vozila.

- Na kraju dana popeli smo se na vrh obližnjeg brda i snimili nekoliko fotografij­a uz zalazak. Foxx se ponekad bavi boksom, pa je glumio da drži vreću za udaranje dok Corrine zamahuje rukom. Oni se odlično slažu, Jamie je zaista obožava - otkrio nam je fotograf, koji je tom prilikom Jamieju mnogo pričao o Lijepoj Našoj.

- Rekao sam mu da je Hrvatska prekrasna zemlja, s predivnom obalom. Hvalio sam mu Hvar i Dubrovnik, koji je zaista i posjetio nekoliko godina kasnije - priča nam Lazić. Jamie je u Dubrovniku 2017. snimao film “Robin Hood” te je tom prilikom izjavio kako ga je Hrvatska svojom ljepotom ostavila bez teksta.

Jadran Lazić ove je godine izdao monografij­u, a njegova izložba “Jadran Lazić - 50 godina fotografij­e” od 5. rujna je otvorena u Zagrebu. U Hrvatskom glazbenom zavodu se do 15. rujna mogu se razgledati njegove impresivne fotografij­e.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia