24sata

‘ŠTO JE BILO? TO BAŠ NIKAD NE O

- Piše: DAVOR KOVAČEVIĆ

Hrvatski odbojkaši osigurali su osminu finala Europskog prvenstva, nakon što su u Tallinnu svladali Slovačku 3-1 (25-27, 25-19, 25-19, 31-29), tako osigurali 3. mjesto u skupini D.

Osminu finala Hrvatska će zaigrati protiv drugoplasi­rane momčadi skupine B u ponedjelja­k. To bi najvjeroja­tnije trebala biti Slovenija, ali mogu biti Češka ili Bjelorusij­a. Hrvatska će tek drugi put igrati u osmini finala Europskog prvenstva, prvi put nakon debitantsk­og nastupa 2005., kad su stigli do četvrtfina­la. Leo Andrić je ponovno bio najučinkov­itiji igrač hrvatske reprezenta­cije s 24 poena od čega je bilo čak osam asova, a odlično ga je pratio Filip Šestan s 21 poenom. Marko Sedlaček je donio 18 poena. - Stvarno sam sretan nakon ovakvog rezultata i nove pobjede. Presretni smo i ja i cijela momčad jer je prolazak u drugi krug Eura za nas poseban uspjeh - rekao je Leo Andrić, pa u dahu dodao:

ESTONCI SU BILI KLJUČ SVEGA

- Nakon prvog seta smo zaigrali mnogo bolje. Držali smo isti, jaki ritam do kraja meča. I da, igrali smo dosta bolje na servis. Jako smo sretni i zadovoljni zbog ovog rezultata. No, naši odbojkaši sve su riješili dan ranije, u preokretu protiv Estonije. To je iznenadilo i poznatu odbojkašku novinarku kojoj nije bilo jasno što se dogodilo s Hrvatskom. - Dogodilo se to da hrvatski odbojkaši nikad ne odustaju!

Kratko i jasno! Sa suzama radosnicam­a koje su mu počele nadirati još na terenu, na kojem je od sreće skinuo i dres, kapetan Hrvatske Timofej Žukovski u tih je nekoliko riječi silno objasnio gospodični kako su Hrvati pred 5000 estonskih navijača izgubljenu situaciju (0-2) pretvorili u epski preokret i pobjedu 3-2 u setovima. Preokret koji je označio i prolazak u osminu finala Europskog prvenstva. A na toj su utakmici hrvatski odbojkaši stigli i do nevjerojat­nog, gotovo nestvarnog poena. Pa i poena koji je preokrenuo cijeli dvoboj. Sredinom trećeg seta (Estonija vodila 2-0), kapetan Timofej Žukovski izvukao je nemoguću loptu iz prvog reda tribina, srušio nesretnoga kamermana dok se bacao za njom i prokrvario

 ??  ??
 ??  ?? Za Osijek je u prvom susretu zabila Merjema Medić
Za Osijek je u prvom susretu zabila Merjema Medić
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia