24sata

ČISTAČICA: VIKALI SU MI DA SAM SOTONA

‘ANTIMASKER­I’ UPALI U ŠKOLU Ovo je nedopustiv­o i te im svinjarije više neće proći. Ako se roditelj ne urazumi, može mu se oduzeti dijete, kaže ministar Radovan Fuchs

- Piše: DENIS MAHMUTOVIĆ

A kako mogu biti? Nisam najbolje, kaže nam spremačica iz OŠ Krapinske Toplice, kojoj je pozlilo nakon prosvjeda roditelja koji se bune protiv učeničkog nošenja maski na nastavi.

- Kad su upali u školu, jedna djevojčica je izlazila iz razreda. Pokušavala sam zaštititi dijete, da ne bude u tom kaosu, a jedna je gospođa dotrčala i počela vikati na mene. Navodno su me prije nekoliko dana slikali i snimili, završila sam u nekakvim vijestima. Vikala je da nisam pustila dijete, da sam sotona, da ću završiti u zatvoru... Djeca su slušala, bila su uplašena.

Otpratila sam djevojčicu do izlaznih vrata. Pogodilo me to. Završila sam kod liječnika i dobila lijek za smirenje. I danas sam bila na Hitnoj - priča nam spremačica (identitet poznat redakciji).

RAVNATELJ SAMSON

Nije jedina koja je teško podnijela situaciju. Kako nam kaže ravnatelj Samson Štibohar, još jedna spremačica je zatražila pomoć liječnika zbog stresa. Podsjetimo,

u petak se pred školom okupila grupa od tridesetak ljudi prosvjeduj­ući protiv maski koje učenici moraju nositi u školi. U jednom trenutku ušli su u školu i verbalno se sukobili s ravnateljo­m.

- Koliko znamo, dvoje roditelja od ponedjeljk­a, od prvog dana nastave, prosvjeduj­e zbog nošenja maski u zajedničko­m prostoru, a što je propisano po modelima i uputama iz ministarst­va. U petak se okupilo njih 30-ak, imali su nekakav performans pred školom, a kad sam izašao pred njih, onda su s pristupne ceste nahrupili prema školi i zapriječil­i učenicima ulaz - kaže Samson.

NA RUBU FIZIČKOG NASILJA

- Čula se vika, krika, svađa, svjedočili su svemu učenici prvih i drugih razreda koji su izlazili iz razreda, a s druge strane igrališta čekali su njihovi roditelji. Pokušao sam sa svojom stručnom službom, spremačica­ma i svima koji su se dolje nalazili, nekako spriječiti štetu prema učenicima. Bilo je na rubu fizičkog nasrtaja i suza. A mislio sam da ćemo sve riješiti mirnim putem...

Samson Štibohar, ravnatelj OŠ Krapinske Toplice

 ??  ?? Trenutak upada ‘antimasker­a’ u školu
Trenutak upada ‘antimasker­a’ u školu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia