24sata

‘Prvašić je vrištao. Pas ga je ugrizao i nikako nije puštao’

ČUPALI GA, VUKLI Dječaka je otac nosio u naručju, ali staford je odjednom nasrnuo baš na dijete

- Piše: ANDREJA THOMAS

Nasreću, sin je bolje! Danas je veseo i ne boli ga rana od ugriza psa. Oporavlja se u bolnici. Tata je s njim u bolnici, a uskoro će biti pušten kući. Nisu ljudi krivi, nisu oni znali da će se tako dogoditi, kazala nam je Jasmina Gračanin, majka 7-godišnjeg dječaka iz Josipdola kojeg je u petak poslijepod­ne napao pas i teško ga ozlijedio.

Naime, kako je izvijestil­a Pu karlovačka pas pasmine američki staford u vlasništvu 58-godišnjaka koji je bio u vozilu, iskočio je i napao dijete koje je bilo u pratnji oca.

- Svi smo u šoku, dijete, mi i vlasnici psa. Suprug je kod vlasnika psa, inače naših prijatelja kaminom vozio drva. Sa sobom je poveo našeg sina koji se bio veselio vožnji u kamionu. Kada je parkirao u njihovu dvorištu iz kabine je u naručje uzeo sina i držao ga na rukama kada ga je odjednom zaskočio pas. Pas je bio vezan, no otrgnuo se, iskočio i zaletio se pravo na sina i napao ga. Ugrizao ga je za stražnjicu i nije puštao.

Sin je vrištao! - priča Jasmina i nastavlja:

- Suprug se pokušavao othrvati psu i obraniti dijete, no neuspješno. Sve dok vlasnici psa nisu shvatili što se događa, a nisu ih odmah vidjeli jer su bili iza kamiona, i priskočili u pomoć. Čupali su psa, vukli ga, jedva su ga maknuli od sina. Nitko ne zna što se dogodilo, zbog čega je pas odjednom napao dijete. Nikada nije nikog napao...

Jasmina se u to vrijeme nalazila kod kuće sa starijom kćerkom, a odmah kada je čula za nesreću autom je “odjurila”. - Kada sam stigla dijete je bilo u šoku, kao i svi mi. Bio je hrabar, potpuno miran cijelu vožnju do bolnice u Ogulinu. Liječnici su mu sanirali ranu, ne smiju je šivati jer je rana od ugriza, već je čiste. Smješten je na Odjelu kirurgije i s njim je suprug jer je on cijepljen protiv korone, pa može biti s njim u bolnici. Sin to sve hrabro podnosi i danas je već bolje. Bolje je volje i veseo je. U bolnici će ostati dok se rana očiti, još dan-dva, nakon čega će moći ići kući. On je prvašić i tek je krenuo u školu, nadam se da će ubrzo ozdraviti i vratiti se u školu - kaže majka.

 ??  ?? Staford je napao dječaka iz čista mira, bio je vezan, ali
se, izgleda, otrgnuo...
Staford je napao dječaka iz čista mira, bio je vezan, ali se, izgleda, otrgnuo...
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia