24sata

MARKIZ M I GROF ‘SO

- Piše: BORIS RAŠETA

tijelu zdrav duh” (Mens sana in corpore sano) funkcionir­a i u njegovu ključu - “Mens sana in campari soda”. U glavi grba je sova, simbol mudrosti, koji se često povezuje sa Šeksom, Vladimirom Šeksom. iz koje će teško ispasti, a neće se ni umoriti jer ga na poslu ministra vanjskih poslova neumorno zamjenjuje šef Plenki. Slogan “Bolje ispasti glup nego iz vlade” zbog toga precizno opisuje njegov politički credo.

Dragan Čović nedavno je, na tulumu na kojem je bila cijela elita BiH (Mostar plus Zagreb plus Banja Luka) na opće čuđenje javnosti promovirao - obiteljski grb.

Na to čudo neviđeno, u vilu čija je vrijednost procijenje­na na više od 20 milijuna kuna, šef bosanskih Srba Milorad Dodik doletio je helikopter­om; svečanosti je nazočio i Gordan Grlić Radman, kao i svi drugi pripadnici političke elite BiH koji vole viđati i biti viđeni. Grb je osmislila tvrtka Heraldic art iz Rijeke i dostavila ga naručitelj­u na svečanoj povelji s crvenim voštanim žigom.

“Grb obitelji Čović uveden je u Registar obiteljski­h grbova Heraldic art d.o.o. pod rednim brojem 1”, piše u popratnoj buli. “Izvedeni grb vlasništvo je naručitelj­a i može se slobodno isticati i dijeliti te nasljedno prenositi na potomke prema vlastitoj volji i nahođenju članova obitelji Čović”, piše u grbovnici, gdje se navode i heraldički detalji. “Na plavom je glava štita. U plavom polju zlatni koračajući lav drži zamijeniti. Ćorić je prvi paun hrvatske političke faune, stalno se šepuri, pa je ta ptica, osim gnijezda, najlogični­je mjesto našla u grbu T. Ć. Slogan “nisam za bacit”, koji je nosio u nekoj ekoakciji, poruka je premijeru.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia