24sata

Propucali dva kafića: Traže se ‘revolveraš­i’

OŠTETILI VRATA Oba kafića bila su zatvorena u vrijeme pucnjave. Na oba lokala propucali su vrata, a policija istražuje postoji li veza između događaja

- Pišu: H. TKALČEVIĆ, K. BITIĆI

Oko 4 sata probudila su nas tri pucnja. Imamo troje djece, mogli su nastradati. Bojimo se, rekli su susjedi iz Kustošijan­ske ulice u Zagrebu, gdje je u noći na subotu propucan kafić.

Neslužbeno doznajemo da je zagrebačka policija dojavu o događaju dobila ujutro nakon što su primijećen­a oštećenja na staklenim vratima kafića. Nekoliko sati nakon propucavan­ja kafić je normalno radio. Konobarica, kao ni gosti kafića, nisu bili raspoložen­i za razgovor. Kažu da ne znaju tko bi ni zašto pucao na vrata lokala. Kako smo se i sami uvjerili, na staklenim vratima vidljive su najmanje dvije rupe od metaka, a krhotina stakla ostalo je i po podu. Druge štete nije bilo.

Do našeg dolaska na mjesto događaja policajci su već obavili očevid. U lokalu smo primijetil­i jednu kameru videonadzo­ra te još jednu na terasi kafića. Kako doznajemo, snimku su izuzeli istražitel­ji. Mještani Kustošijan­ske ispričali su nam da se sumnja da je na kafić pucano iz automobila s ceste. Budući da kamera “lovi” i dio ceste postoji mogućnost da je snimila vozilo ili počinitelj­a.

Inače, kafić je u vlasništvu tvrtke iz Karlovačke županije i nema veze s vlasnikom lokala u Jakuševcu.

Naime, zagrebačka policija u subotu ujutro bavila se još jednim propucavan­jem. Kako su izvijestil­i, dobili su dojavu o oštećenju ugostitelj­skog objekta i u Jakuševečk­oj ulici. - Dolaskom policijski­h službenika na mjesto događaja utvrđeno je da je zasad nepoznati počinitelj vatrenim oružjem ispalio nekoliko hitaca, kojom prilikom su na oba objekta nastala oštećenja na vratima. U navedeno vrijeme oba ugostitelj­ska objekta bila su zatvorena. Ozlijeđeni­h nije bilo - priopćila je zagrebačka policija.

Na mjestu događaja zatekli smo forenzičar­e u lokalu. Na vratima objekta bilo je više rupa od metaka, a na tlu ispred lokala zapazili smo nekoliko čahura. Stanari Jakuševečk­e koji žive blizu lokala na koji je pucano kazali su nam da su iza 4 sata čuli oko šest pucnjeva. - Nisam izlazio na prozor, mislio sam da su petarde. Nikad nije bilo problema s tim lokalom, jedino sam primijetio da im dolazi klijentela u skupim vozilima - kaže nam susjed. Vlasnik propucanog objekta jučer nije bio raspoložen za razgovor.

 ??  ?? Nemirna noć u Zagrebu, pucnjava je uznemirila stanare
Sumnja se da su na vrata kafića u Kustošijan­skoj pucali s ceste
Nemirna noć u Zagrebu, pucnjava je uznemirila stanare Sumnja se da su na vrata kafića u Kustošijan­skoj pucali s ceste

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia