24sata

ČOLA OSVJEŽAVA GLASNICE UDISANJEM ČISTOG KISIKA

Osim čuvanja glasa, terapijom čisti ten. Tereza i Houdek bili su na grličanju

- Piše: IVANA PRGOMET

Zdravko Čolić Čola (70) čini sve što je u njegovoj moći da ostane u dobroj formi te da izgleda mladolik i u osmom desetljeću života.

Kako pišu srpske novine Kurir, pjevačka zvijezda redovito odlazi na osvježivan­je glasnica u hiperbarič­noj komori, što mu, osim u tome, pomaže da održi blistav ten. Od svog liječnika dobio je uputnicu za jednu državnu bolnicu u Beogradu, gdje s vremena na vrijeme udiše čisti kisik. U toj beogradsko­j bolnici rado je viđen pacijent, ispričali su djelatnici.

- Čola je fenomenala­n. Nije bio neko vrijeme kod nas, ali sjećam se kad je prije nekoliko mjeseci prvi put došao, svi smo bili baš oduševljen­i. Šalio se na svoj račun, a kroz smijeh je i rekao kako udiše kisik da bi izgledao mlađe i da bi održavao glasnice. Očekujemo ga opet jer je uistinu sjajan, kulturan i pravi čovjek iz naroda - ispričao je jedan djelatnik bolnice.

I domaće zvijezde poprilično paze i drže do svojih glasnica. Tereza Kesovija (82) i Jacques Houdek (40) mogu se pohvaliti izvanredni­m vokalnim sposobnost­ima, no malo pomoći u još boljem glasu nikad ne šteti. Prije desetak godina svoje glasnice odlučili su povjeriti zaštitniku Dubrovnika, svetom Vlahu, te su sudjeloval­i u starom dubrovačko­m običaju, grličanju. Riječ je o posebnom crkvenom obredu u kojem se u crkvi svetoga Vlaha u Dubrovniku glas, grlo i glasnice povjeravaj­u tom svecu.

 ??  ?? Pjevačka zvijezda rado je viđen pacijent u beogradsko­j bolnici
Pjevačka zvijezda rado je viđen pacijent u beogradsko­j bolnici
 ??  ?? Tereza i Houdek potražili su pomoć s neba u očuvanju svojih glasnica
Tereza i Houdek potražili su pomoć s neba u očuvanju svojih glasnica
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia