24sata

Hrga na Bakolea, Mavrović bi opet s Lennoxom Lewisom

- Piše: ANTE BUŠKULIĆ

Čak me iznenadio, dečko stvarno ima tešku ruku. Mislio sam da će biti puno lakše. Bio je hrabar, padao je pet-šest puta, dizao se. Stvarno je srčan. Mislim da je najvrednij­i Crnogorac. On bi sigurno nastavio, vjerojatno mu je trener prekinuo meč. Svaka mu čast što je prihvatio borbu i što se borio ovako lavovski. Idem dalje prema svom cilju.

Kazao je to Filip Hrgović (29) nakon 13. pobjede u profesiona­lnoj karijeri. U Klagenfurt­u je srušio Crnogorca Marka Radonjića. - Nastavljam­o prema borbi za IBF izazivača, to će se, nadam se, dogoditi do kraja godine. Najizgledn­iji je protivnik Martin Bakole, mislim da su s njim pregovori već počeli rekao je Hrga.

Isto govori i promotor Eddie Hearn:

- Idemo po ranking listi i nadamo se da će se netko htjeti boriti s njim. Želimo borbu u studenom ili prosincu. I pobjedu protiv Top 15 boksača kako bi mogao izazvati svjetsku titulu.

No drugi promotor, Kalle Sauerland, kaže: - Bakole je na 15. mjestu, da bi se ta borba dogodila, 13 ili 14 ljudi prije njega moraju odbiti. No poredak se možda i promijeni, možda Bakole i skoči. Znamo da bi on prihvatio, ali ima imena prije. Prvi je Charles Martin, možda sad prihvati. Prije nije htio, ali možda se nešto promijenil­o. Nikad ne znate, ali svakako moramo proći listu.

A idućeg suparnika čeka i Željko Mavrović.

- Bilo je sjajno osjetiti opet sve to i nadam se da ću uspjeti dogovoriti meč s nekim iz mojeg vremena, bio to Mike Tyson, Evander Holyfield, Lennox Lewis, Hasim Rahman ili netko od Europljana.

I Alen Babić i Petar Milas te još neki boksači govore kako ne bi s Mavrovićem u ring jer “ne bi tukli starog čovjeka”. - Razumijem Babića, i ja sam u njegovim godinama bio samouvjere­n... A meni je ipak cilj boriti se s velikim borcima iz mojeg doba, možda u kakvoj veteransko­j ligi... - zaključio je Mavrović nakon borbe, s malom šljivom iznad desnog oka i lagano natečenim nosom.

 ??  ?? Željko Mavrović u šest je rundi pokazao da je spreman, jedino u njegovu udarcu više nema snage kao u najboljim danima
Filip Hrgović nije imao problema sa srčanim Markom Radonjićem
Željko Mavrović u šest je rundi pokazao da je spreman, jedino u njegovu udarcu više nema snage kao u najboljim danima Filip Hrgović nije imao problema sa srčanim Markom Radonjićem

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia