24sata

‘NAJMLAĐI NAM PUNE VODU...’

DEČKI ZA 5 Hanžić i Mitrašinov­ić moraju pjevati i još štošta, ali ne smijem otkrivati, smije se libero reprezenta­cije Sven Šarčević

-

Sa Slovencima smo odigrali dvije prijateljs­ke utakmice i dobro ih znamo, ali moram naglasiti i da su oni na dva Eura bili viceprvaci, 2015. i 2019., te su uz Francuze, Ruse i Talijane jedni od favorita za medalju.

Javio nam se iz češke Ostrave prvi libero hrvatske odbojkaške reprezenta­cije Sven Šarčević (30).

‘IMAJU VRHUNSKE IGRAČE’

Hrvatski odbojkaši ostvarili su povijesni uspjeh, plasirali su se u osminu finala Eura, a utakmicu sa Slovenijom igraju sutra od 16 sati. Složnost je, smatra Sven, najveća prednost Slovenaca. Na njihovu dijelu terena sedam vrhunskih igrača igra i razmišlja kao jedan. Gotovo svi od odabranih 14 igraju u najboljim klubovima Europe. - Tine Urnaut igrač je koji bi nam mogao zadati najviše ‘glavobolje’, on je ujedno kapetan Slovenije i po meni jedan od najkvalite­tnijih igrača na cijelom prvenstvu - smatra naš odbojkaš.

Ne može se osporiti da se, osim dobrih priprema i uspjeha, naši reprezenta­tivci i dobro provode u zajedničko­m društvu. Iako nam Sven nije htio otkriti rade li se ‘spačke’ za mlade generacije igrača koji im se pridruže na pripremama, ispričao nam je za što su oni zaduženi.

- Tino Hanžić i Tomislav Mitrašinov­ić naši su najmlađi igrači. Oni su zaduženi za punjenje boca vodom, ali i za pjevanje pjesmica u busu. Moramo ih nekako ‘krstiti’ kad nam se pridruže, no ne bih govorio dalje... Za kraj nam je Šarčević odlučio otkriti način na koji su se našalili njegovi suigrači kad je on bio među najmlađima. - Ispričat ću vam spačku koju su meni suigrači i trener napravili prije šest godina, prije priprema za prošli Euro - priča nam i nastavlja:

SKLONI SPAČKAMA

- Sjedio sam u sobi i odmarao se. Tad smo igrali pripremne utakmice. U sobu mi je došao netko od starijih i rekao da na recepciji hotela čeka moja zamjena, da ja idem kući, a da taj drugi igrač ide umjesto mene. Zamislite nakon svih tih priprema! Taj netko me i zvao s recepcije i rekao da će doći u moju sobu te da sam ja od sada slobodan. Ništa mi nije bilo jasno. Krenuo sam iz sobe prema recepciji, a putem su me dočekali trener i suigrači. Prvo su bili ozbiljni, a onda su se počeli smijati. Da, priredili su mi spačku, nikad to neću zaboraviti. Moram priznati, dobro sam se preznojio, ha-ha!

www.niktitanik.com

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia