24sata

UŠETALA U POLICIJU S LISICAMA I TATOM

Vatrogasci JVP-a Zaprešić u nedjelju su oko 3 sata rezali lisice s ruku žene. Trebala im je tek minuta da ih skinu

- Pišu: H. TKALČEVIĆ, S. L. ČENIĆ

Osim što gase požare, spašavaju unesrećene iz smrskanih vozila, vatrogasci ponekad pomažu građanima i rezanjem predmeta koji im sputavaju dijelove tijela.

Nakon što su pulski vatrogasci u četvrtak spašavali muškarčev penis i testise iz okova metalnog prstena koji ga je stezao i zbog kojega je 18 sati trpio jake bolove, zaprešićki vatrogasci ženu su oslobodili - lisica.

- U nedjelju oko 2.45 sati od PP-a Zaprešić stiže dojava o potrebi uklanjanja lisica s ruku ženske osobe. Intervenci­ja završena u 3.11 sati - napisali su zaprešićki vatrogasci na društvenoj mreži.

IGRAČKA S TRŽNICE

Kako neslužbeno doznajemo, ženu je otac prvo doveo u Policijsku postaju u Zaprešiću kako bi zatražili njihovu pomoć. Navodno su kazali da su na tržnici kupili igračku, imitaciju policijski­h lisica, koje su se zaglavile tijekom isprobavan­ja te se više nisu mogle skinuti. Policajci su ih uputili u Javnu vatrogasnu postrojbu u Zaprešiću, gdje su joj prerezali lisice. - Gospođa je došla k nama u postrojbu, koristili smo škare i brusilicu koju inače imamo za rezanje i skidanje takvih predmeta. Eto, vrlo brzo su skinute lisice koje su gospođi predstavlj­ale velik problem - kazao nam je zamjenik zapovjedni­ka JVP-a Zaprešić Željko Barun.

Dodao je da njih ne zanima kako su se ili zašto lisice našle na rukama, oni su tu da pomažu. U ovoj neuobičaje­noj noćnoj intervenci­ji sudjelovao je jedan vatrogasac.

- Inače samo jedan vatrogasac radi s alatima za skidanje, je li to prsten ili neka cijev. Intervenci­ja ovakvog tipa imamo četiri-pet godišnje. Uglavnom to budu problemi s prstenjem, ljudima nateknu prsti, pa ne mogu skinuti prsten, no evo ponekad vatrogasci pomažu skinuti i druge predmete - rekao je Barun. Zapovjedni­k JVP-a Zaprešić Damir Čičko dodao je da su lisice skinuli doista ekspresno, za dvije do pet minuta. - Moram napomenuti da smo to odradili na poziv policije. Nama je bitno samo da je intervenci­ja uspješno odrađena bez posljedica za osobu - rekao je Čičko.

Kazao je i da je ovakva intervenci­ja raritet te da dugo nisu imali sličnu.

U Puli su vatrogasci pomogli u još nevjerojat­nijem i bizarnijem slučaju. Kako smo pisali, muškarac srednjih godina s grčem na licu došao je u četvrtak u prostorije Hitne pomoći i objasnio kako trpi jake bolove.

TRPIO JE JAKE BOLOVE

Djelatnici Hitne pomoći pozvali su vatrogasce jer standardno­m bolničkom opremom nisu mogli skinuti prsten koji je muškarcu stiskao “ponos”. Intervenir­ala su dva vatrogasca, a intervenci­ja je trajala pola sata. - Radili su priručnim alatima, a među njima je i električna kružna pila ili dremel, kojim se inače rade gravure. Taj alat podsjeća na zubarske bušilice, ali je veći. Takvi alati prilagođen­i su i za uporabu na prstima, ekstremite­tima, pa i na tom vrlo osjetljivo­me mjestu, jer imaju manju brzinu i manje se zagrijavaj­u objasnio je šef pulskih vatrogasac­a Ivica Rojnić. Nakon što su vatrogasci prerezali prsten, cijelu stvar spasio je poznati urolog, doktor Predrag Mamontov.

 ??  ?? Ovakvih intervenci­ja vatrogasci nemaju često
Ovakvih intervenci­ja vatrogasci nemaju često
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia