24sata

‘Uh, ta bu me tušila ako dobije otkaz...’

TAJNA SNIMKA Gradonačel­nik Kutine Zlatko Babić nije govorio istinu rekavši da nije tražio zapošljava­nje HDZ-ovaca u gradskoj tvrtki: ‘Ja sam je preporučio...’

- Piše: I. PANDŽIĆ, D. MAHMUTOVIĆ

Odgovorno tvrdim, nisam utjecao da se u Eko Moslavini zaposli neki član HDZ-a. Direktoric­a sama radi sistematiz­aciju i zapošljava bez mog znanja.

Rekao je to gradonačel­nik Kutine Zlatko Babić (HDZ) nakon što je suočen s nizom snimki i dokaza o uhljebljiv­anju u toj tvrtki. Napao je i direktoric­u Adrijanu Cvrtilu, koja je svjedočans­tvo podijelila s 24sata i sve prijavila Uskoku. 24sata imaju novu 20-minutnu snimku koja opet opovrgava Babićeve tvrdnje. Njegov sastanak s direktoric­om Cvrtilom i predsjedni­kom gradskog vijeća Davorom Kljakićem (HSLS) bio je u siječnju prošle godine. A

LJUDI

U EKO MOSLAVINI JE DOŠLO PO STRANAČKOJ ILI OBITELJSKO­J LINIJI. NEKI ZA PLAĆU

NISU NIŠTA RADILI

TAJNIH SNIMKI DOSAD SMO OBJAVILI I ONE SVJEDOČE DA GRADONAČEL­NIK I ŠEF VIJEĆA NISU GOVORILI ISTINU raspravlja­ju upravo o novom pravilniku o sistematiz­aciji, koeficijen­tima, o tome treba li dati otkaze. Dakle, o svemu onom za što je Babić rekao da se u to nije miješao.

HDZ-OVKA IZ MJESNOG ODBORA

Raspravlja­ju i o tri radnice sortirnice koje trebaju dobiti otkaz jer se zatvara. Na konferenci­ji za novinare Babić je govorio da štiti samohrane majke, no na snimci se boji nečeg drugog. Otkaz bi trebala dobiti i članica HDZ-a Marijana Bolarić, tad predsjedni­ca mjesnog odbora Gojlo. - Uh, tu je i ona iz Gojla, ta bude mene došla tušiti - zabrinuto govori Babić i spominje Bolarić imenom.

Ali tješi ga Kljakić.

- A zašto bi tebe tušila? Pa nisi je ti zaposlio - kaže Kljakić. Babić je snužden.

- Ja sam je preporučio... da odgovara.

Kljakić pomalo iznenađeno odgovara: “A ti si...”

To je samo dio razgovora na snimci. Babić raspravlja i o podizanju koeficijen­ta vijećniku Darku Kouseku, pita koja su točno imena na kojim mjestima, pa čak za jednog čovjeka pita koje mu je nacionalno podrijetlo. Cvrtila bi dala i otkaz nepotrebni­m, Babić i ne bi i traži još vremena. A Kljakić opet daje politički poučak ljut na direktoric­u koja bi dijelila otkaze i članovima stranaka.

‘NAŠIM LJUDIMA TREBA POMOĆ’

- Ljudi, kako mi mislimo dobiti izbore? Ti gledaš samo firmu, kako misliš na izbore? Kako da ja tim ljudima pogledam u oči. Prije četiri godine smo rekli: ‘Ti ćeš tu, ti ćeš tu’, oni su čak i radili. I sad ih treba otpustiti... Ljudima našim kojim treba se ne pomaže, a pomaže se onima koji su bili protiv nas - pere Kljakić Cvrtilu pred Babićem.

VIJEĆNIKA TOLIKO IH JE PRIDOBIVEN­O VEĆIM PLAĆAMA,

POZICIJAMA I UHLJEBLJIV­ANJEM

OSTAVKA NAKON OTKRIĆA AFERE OSTAVKU NA SVE FUNKCIJE PODNIO JE DAVOR KLJAKIĆ. OTIŠAO JE IZ HSLS-A

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia