24sata

Bedasti: vart...

-

izlaganjem. “Govor broj dva”.

- Ja za njega nisam glasal, to ću vam odmah reć. Nije mi simpatičan i ne vjerujem da voli ovu zemlju. Ali ono što mu moram priznati je da voli Zagreb. Tko bi normalan inače htio doći nakon Bandića? - veli ovaj što je “tu zbog para”. Nastavljam­o dalje, do Tomaševiće­ve ulice. Kante za smeće su i dalje na cesti, a pored psećeg parka je i mini odlagališt­e smeća. Susjedi kažu da smo nabasali baš u trenutku kad nije pokupljeno. - Kvart nam inače nikad nije bio čišći - govori nam umirovljen­a profesoric­a dok je frizira vlasnica frizerskog salona.

- Pitala sam ga kad je bio na šišanju nekidan, ali nije vam to do njega. Oni u Čistoći pojačano paze na kvart u kojem živi gradonačel­nik. To je još od Bandića ostalo - odgovara frizerka.

- Pa da. I prvi put vidim dečke na biciklima s kantom u našem kvartu - odgovara gospođa. Kod ove frizerke inače se šiša i Tomašević. Ali slabo dolazi. Vele da “samo dela”.

- Nisam ga vidjela ni da ide u trgovinu, došao mi je u zadnji čas na šišanje neki dan - govori frizerka kroz smijeh.

Što se, dakle, promijenil­o na Trešnjevci otkad imaju gradonačel­nika? Pa ne baš mnogo tog... Dvije-tri popravljen­e klupice.

Odvoz smeća malo je brži, jer nisu ni ovi iz Čistoće baš tako blesavi. I to je uglavnom to. Boško nije Rudi, nema “šetača psa”. Senf nije Bandić, eno ga na biciklu. A Valjavčeva ipak nije Bužanova.

 ??  ?? Ako ne uspije? A ništa, bude se preselil. Kaj sad, šale se stanari Trešnjevke
Ako ne uspije? A ništa, bude se preselil. Kaj sad, šale se stanari Trešnjevke

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia