24sata

JSKOJ JE IZNIMNO JETI KAO LUTKAR inu, a u američkoj inačici dirnuli Vergaru i Cowella

- Piše: KARLA RUMORA

Kod lutkarstva mi se sviđa što mogu biti bilo tko, mogu biti pas, starac, djevojčica ili ptica. Čak i predmet, rekla je Cristina iz Rumunjske koja se sa svojim timom predstavil­a žiriju i publici showa “Supertalen­t”.

U Hrvatskoj su treći put jer su dva put već bili u Šibeniku na Međunarodn­om dječjem festivalu. Grupa Lightwave Theatre s radom je započela 2013. kad su je osnovali Cristina i Petru, a Oana i Teo su se priključil­i nekoliko godina kasnije. Bave se lutkarstvo­m za odrasle, a koliko su bili dobri govori podatak da su Maju Šuput Tatarinov (42) i Martinu TomčićMosk­aljov (46) ganuli do suza.

- Volimo kad ljudima navru emociju gledajući nas, tako da smo počašćeni što su Martina i Maja bile toliko dirnute našim nastupom - rekli su za 24sata.

ODLIČNA ENERGIJA

Od žirija su dobili četiri “da”, a ovo im nije prvi put da nastupaju u Supertalen­tu jer su već bili u rumunjskoj inačici showa gdje su “zaradili” i zlatni gumb, a sudjeloval­i su i u američkoj verziji gdje su impresioni­rali Simona Cowella (62), Sofiju Vergaru (49) i Howieja Mandela (65).

- To je bilo predivno iskustvo i došli smo do četvrtfina­la showa. Bilo je i teško zbog korone, ali i lijepo. Sofiju smo oduševili, a mi smo bili sretni što smo dotaknuli i Simona jer bez obzira na priče da je strog, on zaista ima srce - kažu. Dobra priča može nastati u nekoliko sekundi ili za njome mogu “tragati” mjesecima, napominju. Nažalost, lutkarstvo nije njihov primarni posao, iako bi to voljeli najviše.

IMAJU I DRUGE POSLOVE

Kažu nam da je u Rumunjskoj gotovo nemoguće preživjeti radeći kao lutkar, jedino ako radiš u državnom kazalištu.

- Svi imamo poslove kojima se bavimo pored lutkarstva, ali ako moramo birati čime bi se bavili općenito, to bi bilo lutkarstvo i kazalište, naravno - složni su. Dosad u “Supertalen­tu” nisu pobijedili, ali se tome nadaju.

- Moguće je i da pobijedimo. Imamo još priča za ispričati - dodaju. U Hrvatskoj su probali ćevapčiće i oduševili se. - Nismo stigli puno toga napraviti u vašoj zemlji, ali probali smo ćevapčiće. Podsjetili su nas na rumunjsko jelo ‘mici’, što znači ‘mali’ - rekli su za kraj.

 ?? ?? Emotivna priča o Maji i Heroju oduševila žiri
Emotivna priča o Maji i Heroju oduševila žiri

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia