24sata

OPRAŠTAJU SE OD GUNTHERA

James se proslavio kao konobar iz kafića Central Perk. Bio je zaljubljen u lik Jennifer Aniston, Rachel

- Piše: IVANA PRKAČIN

Američki glumac James Michael Tyler, poznat po ulozi Gunthera u popularnoj televizijs­koj seriji “Prijatelji”, preminuo je u 60. godini. Kako piše u priopćenju njegova menadžera, Tyler je u nedjelju ujutro preminuo u svom domu u Los Angelesu.

- Ako ste ga upoznali jednom, znači da ste imali prijatelja za cijeli život. Iza Jamesa ostala je supruga Jennifer Carno, ljubav njegova života - napisao je menadžer, piše BBC.

BOLOVAO JE OD RAKA

Glumac je nedavno otkrio da od 2018. godine boluje od raka prostate. Liječnici su isprva bili optimistič­ni, ali početkom pandemije James Michel morao je propustiti pregled. Rak je u međuvremen­u počeo mutirati i proširio se na njegove kosti, zbog čega je ostao paralizira­n u donjem dijelu tijela. Tyler je u jednom od intervjua ispričao kako je zbog svoje dijagnoze shvatio koliko je svaki dan bitan.

- Moj cilj ove godine bio je da doživim 59. rođendan. I uspjelo mi je. Sad je moj cilj da spasim barem jedan život - zaključio je glumac. U svibnju se Tyler nakratko pojavio u specijalu ponovnog okupljanja “Prijatelja” putem Zooma. “Bilo je to najupečatl­jivijih 10 godina u mom životu”, izjavio je James.

U seriji je Gunther bio poznat kao “sedmi prijatelj” te je radio kao konobar u kafiću Central Perk.

’PRIJATELJI’ SE OPRAŠTAJU

- Prijatelji nikad ne bi bili isti bez tebe. Hvala ti za smijeh koji si donio u seriju i naše živote. Falit ćeš nam - napisala je na Instagramu Jennifer Aniston nakon što je u ponedjelja­k ujutro Hollywood iznenadila vijest o preranoj smrti glumca. Uz Jennifer, s voljenim prijatelje­m oprostila se većina postave iz hit serije.

- Veličina zahvalnost­i koju si donosio i pokazivao je svaki dan na setu je veličina zahvalnost­i koju imam jer sam te poznavala. Počivaj u miru James - napisala je Courteney Cox, koja je u seriji glumila Monicu Geller.

- James Michael Tyler, nedostajat ćeš nam. Hvala ti što si bio tu piše u objavi Lise Kudrow koja je utjelovila humoristič­nu Pheobe. “Puno smo se smijali prijatelju. Nedostajat ćeš. Počivaj u miru”, oprostio se i Matt LeBlanc.

 ?? ?? James Michael i Matt LeBlanc na snimanju ‘Prijatelja’
James Michael i Matt LeBlanc na snimanju ‘Prijatelja’
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia