24sata

Filip Zubčić u Söldenu kao nikad prije: Skijanje mi sliči na nešto

-

Sedam puta skijao je Filip Zubčić u austrijsko­m Söldenu, samo je dvaput stigao do cilja, ta dva puta bio je 12. U nedjelju, u osmom pokušaju, bio je najbolji ikad, završio je deveti.

- Skijanje je bilo OK, zadovoljan sam da za ovaj dio sezone skjanje sliči na nešto - rekao je Filip Zubčić.

Nakon prve vožnje Filip je bio osmi sa 71 stotinkom zaostatka.

- U drugom laufu sam napravio veliku pogrešku na donjem dijelu prije dugačke ravnice, gdje nisam uopće pokupio brzinu, tu sam se zakopao i izgubio - kaže Zubčić. Ovo mu je prvi put u karijeri da je sezonu otvorio plasmanom u TOP 10, što je sjajno za Filipovo samopouzda­nje. Inače, kad smo već kod Söldena, Zubo upravo u tom austrijsko­m skijalištu posljednji put nije završio veleslalom, prije dvije godine. No, ovaj put je bilo, možemo slobodno reći, odlično. Jer, kad u drugoj vožnji napravite nekoliko pogrešaka, a završite među deset najboljih, to znači da ste napravili dobar posao. Bez tih pogrešaka, gotovo smo uvjereni da bi bio na postolju.

Slijedi paralelni nastup u austrijsko­m Lechu, u koji je prošle godine uvršten u kalendar Svjetskog kupa nakon 26 godina. Posljednji put vozio se 1994. a pobijedio je legendarni Alberto Tomba.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia