24sata

ZAGREB OSTAO BEZ ODLAGALIŠT­A OTPADA Odlagališt­e u Sisku na koje ide otpad zatvorila je inspekcija

TOMAŠEVIĆE­VE MUKE

- Piše: LAURA ŠIPRAK

Državni inspektora­t privremeno je zatvorio odlagališt­e Royal medie u Sisku, tvrtke koja je već bila kažnjena za prekomjern­e količine otpada i koja zadnjih mjesec dana usitnjava glomazni otpad Zagreba. Tomašević za to nije znao, a u međuvremen­u su procurili i rezultati natječaja.

Grad je 20. listopada taj posao odlučio dodijeliti Reoma grupi d.o.o. iz Zagreba koja je ponudila cijenu od 89.500.000 kuna bez PDV-a, iako je Tomašević u kolovozu poništio natječaj za odlaganje glomaznog otpada jer u Gradu vjeruju da taj posao može raditi Čistoća. No Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave 22. rujna poništava tu odluku i nalaže Gradu da sklopi ugovor s nekim od ponuđača. Zajednica ponuditelj­a CE-ZA-R i Eko Flor, u vlasništvu Petra Pripuza se teatralno povukla iz natječaja, pa je posao pao u ruke Reoma grupe iz koje su nam rekli da nisu obavješten­i da su ih odabrali i da nisu ništa potpisali. Dodaju da i ako Grad potpiše s njima ugovor o zbrinjavan­ju glomaznog otpada, ne mora im predati ni grama jer u ugovorima stoje okvirne količine.

ODUSTAJU OD KUĆICA

Ovo je prvi put da je raspisan javni natječaj za adventske kućice, a umjesto više od 230 kućica za prodaju i ugostitelj­stvo, ove godine će ih biti tek 93 na pet lokacija. Jednu veliku kućicu na Trgu bana Jelačića želi i RougeMarin u vlasništvu Marina Medaka za što su ponudili čak 228.000 kuna. Javili su se i za druge kućice, a neslužbeno doznajemo da su ovu na Trgu dobili i da će odustati od drugih dvadesetak kućica. Tako će na Adventu imati četiti ugostitelj­ske i četiri trgovačke kućice. Rezultati natječaja bi se trebali znati u četvrtak, a sve je više ugostitelj­a koji će odustati od dijela prostora kojeg su dobili. Tomašević kaže da se za novi natječaj ima vremena. - Vidjeti će se hoće li se ići u novi krug, što se, naravno, još stigne, ili će se ostati na ovom broju kućica ili će se ići i na neki treći način licitacije s postojećim ponuditelj­ima - rekao je Tomašević. Priključak

za struju unajmljiva­či će morati sami osigurati, a Grad će osigurati svu dekoraciju, zajedno s Turističko­m zajednicom i dio programa.

BRANITELJI­MA PREDNOST

Jedna od stavku u natječaju je da branitelji, koji dokažu da to jesu, imaju prednost na natječaju. Ne smiju biti korisnici povlaštene mirovine, niti u stalnom radnom odnosu. No iz Grada kažu kako to ne znači da će moći platiti manje. U hipotetsko­m slučaju da se branitelj natječe za lokaciju i ponudi 10.000 kuna, a netko drugi ponudi više, njemu će se prvom ponuditi lokacija, no samo ako je spreman platiti kolika je i najviša ponuda za tu lokaciju.

 ?? ?? Odlagališt­e je zatvoreno, gdje će Zagreb s otpadom?
Odlagališt­e je zatvoreno, gdje će Zagreb s otpadom?

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia