24sata

SREDILE JOJ FRIZURU I SPASILE UŠTEĐEVINU

Splićanka I. S. izgubila je kuvertu s 20.000 kn za obnovu stana. Našle su je radnice salona Sananda i vratile joj vjeru u ljude

- Piše: TINA JOKIĆ

Bila sam na toliko mjesta tog dana da se nikad, ali baš nikad, ne bih sjetila gdje sam ostavila ili izgubila kuvertu s novcem. Još ne mogu vjerovati što mi se dogodilo i želim svima ispričati o njihovu dobrom djelu.

Počela je tako priču Splićanka I. S. (podaci poznati redakciji) koja je u ponedjelja­k poslijepod­ne izgubila kuvertu u kojoj je bilo 3000 dolara ušteđevine, što je malo manje od 20.000 kuna. Oko 18 sati došla je u frizerski salon Sananda u Splitu i prilikom plaćanja frizure na pultu je ostavila novac. Bijela omotnica na bijelom pultu, malo rastreseno­sti i naprosto se dogodilo.

BILA JE RASTRESENA

- Vjerojatno je, tražeći po torbi novčanik, izvadila kuvertu automatski, ne razmišljaj­ući, i ostavila je ondje. Izašla sam nakratko, vratila se i tad sam je uočila. U salonu je u to vrijeme bila još jedna klijentica, zapravo trgovkinja, i mislile smo, koja god da je od njih dvije ostavila novac, vratit će se. Kako se nije vratila, otvorile smo kuvertu i vidjele sav taj novac. Nismo to ni brojile nego smo uzele onaj papir od banke na kojem piše ime klijenta. Kako mi imamo brojeve telefona svojih klijentica jer nam ih moraju ostaviti kad se naručuju, tako smo našli ženu i nazvali je da dođe po svoj novac - prepričava nam djelatnica Ana Dude, koja je u to vrijeme radila s kolegicom Petrom Kričkom. Uz njih dvije, u salonu su bile još dvije djelatnice.

Žena je došla po novac, bila je prezahvaln­a. Nakon što je otišla, još dva puta je zvala u salon kako bi nam zahvalila - kaže nam Petra.

Iako cijelu priču ni Ana ni Petra ne doživljava­ju kao ništa posebno veliko, s njima se ne bi složila vlasnica novca. Ona je s razlogom željela ostati anonimna jer...

- To je njihov trenutak i one ga zaslužuju. Ja sam samo bila nemarna i imala sam ludu sreću. Cijelu noć nisam spavala od pozitivnog šoka. Ja sam, naime, taj novac podignula zbog obnove stana, koja je upravo u tijeku. Planirala sam ga promijenit­i u mjenjačnic­i jer mi je bio povoljniji tečaj. Da mi ga cure nisu vratile, ne znam kako bih platila radnike, a stan mi je napola srušen. Djevojke su predivne i bile su divne i prema mom psiću. Njihov šef, vlasnik salona, može biti ponosan na njih - kaže nam I. S., koja je shvatila da novca nema tek kad je stigla kući.

UMALO PROPALI RADOVI

Djelatnice salona nekoliko su je puta neuspješno zvale na mobitel, ali nije se javljala jer joj broj nije bio poznat. Naposljetk­u se javila i saznala najljepšu vijest koju je u tom trenutku mogla čuti. Dodaje nam kako je njihovo djelo još i veće jer ona ne dolazi često u taj salon, pa nije bliska s djelatnica­ma.

- Da je ova djevojka na pultu zadržala novac, nitko za to ne bi saznao, pa ni njih tri koje su s njom radile. Kad sve to zbrojim, ova priča je još veličanstv­enija – kaže nam vlasnica kuverte. Joško Tafre, vlasnik salona Sananda, kaže kako njihovim djelom nije nimalo iznenađen. - Poznajem svoje cure i znam kakve su. Silno sam ponosan na njih i one to znaju. Sve su u dugogodišn­jem radnom odnosu, ne samo zato što su dobre radnice nego jer su divni ljudi. Mi smo velik kolektiv i važno nam je da je tim stabilan te da imam kvalitetne djelatnike u koje imam povjerenja. Lijepo je kad nakon ovakvog čina netko javno zahvali, ali ja moram priznati da nisam ni sumnjao da će postupiti onako kako su postupile – kaže nam vlasnik salona.

 ?? ?? Čim su pronašle novac nazvale su vlasnicu
Čim su pronašle novac nazvale su vlasnicu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia