24sata

’MORAM IM PLATITI NEPOSTOJEĆ­I ODVOZ’ Mještani Segeta u lipnju dobili zelene kante, a računi im stižu i za siječanj

- Piše: DENIS MAHMUTOVIĆ

Poslali su nam i račune u kojima su kalendarsk­i precizno navedeni mjeseci za koja Michieli-Tomić očekuje isplatu, uz rizik ovrhe.

’NEĆU IM PLATITI’

- Sklopio sam ugovor u lipnju. I došao mi je račun prije dvadesetak dana, od siječnja do rujna. 76 kuna mjesečno. Razumijem da moram plaćati od lipnja, ali zašto moram platiti nešto što nisam koristio ranije? Zvao sam u firmu, žalio se, ali nisu mi odgovorili žali nam se jedan lokalac.

S njim se slaže druga mještanka. - Dosad bismo palili otpad, nosili ga put Trogira, Splita, gdje bismo naišli na kontejner. Ove kante smo uzeli u lipnju, a na računima je bilo da moram platiti od siječnja. Kako to? Zvala sam ih, rekla mi je neka žena da moram platiti jer inače ide ovrha. Platit ću što sam koristila, ostalo neću. Pričala sam i s načelnikom, rekla sam mu da ću ići na sud ako treba. Općina je potpisala ugovor, neka izvole to riješiti. Platila sam tri mjeseca, ovo ranije nisam i neću - tvrdi gospođa. Pričali smo s još jednom sumještank­om koja je imala sličnu situaciju.

’SUSTAV IDE NAPRIJED’

- Kante smo dobili u lipnju, a uplatnice su od siječnja. Pitala sam u firmi zašto, a oni su mi rekli da moram platiti ili slijedi ovrha. I platila sam, što ću? Inače će mi ovršiti penziju - govori gospođa.

Javili smo se i HDZ-ovu načelniku Ivi Soriću i zatražili objašnjenj­e ovoga problema.

- Dobili smo informacij­u o tome. Zatražili smo objašnjenj­e od koncesiona­ra pa ćemo vidjeti o čemu se radi. Michieli-Tomić je koncesiona­r tu već desetak godina. Prije su bili veliki kontejneri, a sad se skuplja od kuće do kuće. Sustav ide naprijed - rekao nam je. S druge strane, Ante Barada iz oporbene Nezavisne liste Vrime je ima suprotno mišljenje. Nedavno su napravili performans pred zgradom općine i tamo ostavili vreće za smeće u obliku slova HDZ, s namjerom da upozore na kontinuira­ni problem s otpadom. Krive aktualnu vlast za ovakvo komunalno stanje. Poslali smo upit i tvrtki Michieli-Tomić, ali do zaključenj­a ovoga članka nije stigao odgovor.

 ?? ?? Nedavni performans sa smećem pred vratima općine
Nedavni performans sa smećem pred vratima općine

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia