24sata

’MOTIVIRALI SU NAS RUDEŠ - OSIJEK 0-2 PRIČAMA O PORCIJI!’ Drugi bi prvoligaši u Rudešu imali velikih problema, kaže Bjelica

- Piše: HRVOJE TIRONI

Veliko hvala domaćim navijačima na tom pljesku na završetku utakmice, za nas je ovo bilo lijepo popodne u Rudešu, kazao nam je poslije utakmice u Rudešu trener Osijeka Nenad Bjelica.

Osječani su se plasirali u četvrtfina­le SuperSport Hrvatskog nogometnog­a kupa. U Zagrebu ih je čekao Rudeš, ambiciozni drugoligaš koji je posljednji­h godina u Kupu opasno namučio Rijeku i Dinamo. Toga je bio svjestan i Nenad Bjelica, koji je na teren poslao najjači sastav. I da, Škorić, Nejašmić, Žaper, Mierez i društvo uspjeli su riješiti Rudeš. A “ozbiljne face” vidjeli smo i na tribinama. Smjestili su se ondje bili Josip Šimunić, Dario Šimić, nezaobilaz­ni Zorislav Srebrić, pa čak i Dino Drpić. Rudešani su imali i veliku podršku Rudeš Boysa te su pred 500-tinjak gledatelja pružili dostojan otpor snažnijem rivalu. - Rudeš ima nekoliko kvalitetni­h pojedinaca, svidjeli su mi se stoper Dominik Pavlak i desni bek Bruno Brajković. Imaju Rudešani materijala i za ozbiljnije stvari kratak je bio Dario Šimić.

SIMPATIČNA NAJAVA RUDEŠA

Rudešani su izuzetno simpatično društvo, a u najavi utakmice tri bivša igrača Osijeka (Robert Ćosić, Aleksa Latković i Martin Sekulić) odlučili su gostima pripremiti “rudeški fiš”. Sve uz jasnu krilaticu “Lege, dođite na porciju”. - Ta simpatična najava Rudeša bila nam je ‘točka na i’, završni detalj za motivaciju uoči utakmice. Evo, Rudešani su nas zvali na porciju, ali mi idemo kući uzdignute glave - sa smiješkom je poslije utakmice rekao Bjelica.

Priču o pobjedniku golom za 2-0 zaključio je Ramon Mierez, što je oduševilo njegove suigrače, ali i stručni stožer Osijeka. Ramon Mierez nije zabio dva i pol mjeseca, za takvu klasu - predugo...

- Ma svi vjerujemo u Ramona, on stvarno dobro radi na treninzima, sretni smo da je konačno zabio. Ozljeda? Malo je iskrenuo zglob, vidjet ćemo što će biti s tim - dodao je Bjelica.

Trener Osijeka u ranoj je fazi utakmice dobio pljesak s tribina, kad je gostujući branič Barišić želio izvesti aut, Bjelica mu je naredio da vrati loptu Rudešanima.

- Ne volim uzimati ono što nije moje, ne želim se koristiti takvim situacijam­a, pa smo im vratili loptu jer smo mi posljednji njome igrali - rekao je Bjelica.

TOTALNO DRUKČIJI OD DRUGIH

A trener Osijeka o Rudešu je pričao biranim riječima...

- Rudeš u Drugoj ligi najbolje igra nogomet. Da je ovdje igrao neki drugi prvoligaš, bilo bi mu vrlo teško. Tko mi se kod njih svidio? Ma imaju oni brzih i poletnih igrača, ali ako nekoga izdvojim, već sutra će vrijediti milijun eura, haha - kaže Nenad Bjelica. Rudešani već godinama rastu, svakim danom sve su opasniji zalogaj i prvoligaši­ma. Jer Rudešani su - totalno drukčiji od drugih...

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia