24sata

Hajduk je pobijedio, Subašić branio nakon pauze od 680 dana

BELIŠĆE - HAJDUK 1-5 Splićani su prvi put otkad ih vodi Jens Gustafsson zabili pet golova. Protivnik je bio trećeligaš Belišće u osmini finala Kupa

- Piše: TOMISLAV GABELIC

Lakše od očekivanog­a Hajduk je prošao u četvrtfina­le Kupa, slavili su 5-1 kod trećeligaš­a Belišća, no više od pobjede i igre trenera Jensa Gustafsson­a raduje efikasnost Marka Livaje i Marina Ljubićića, koji su zabili tri, odnosno dva gola, i vratili golgetersk­u formu uoči gostovanja u Koprivnici.

Tko se opeče, puše i na hladno! Tri utakmice bez pobjede, gomila prosutih bodova, salve kritika na račun igre i rezultata..., sve to natjeralo je Hajduk na puni angažman protiv Belišća. Ništa se nije prepustilo slučaju, momčad je u Slavoniju išla avionom, na put je krenulo 20 igrača, a Gustafsson je na teren poslao najjaču postavu, sastavljen­u od igrača koji su mu ostali na raspolagan­ju nakon brojnih ozljeda. Jedina zamjena koja nije bila prisilna nego dio plana je Subašić umjesto Kalinića. Kad se Subašić vraćao na Poljud, dogovoreno je da će Kalinić braniti u prvenstvu, a on u Kupu. U zadnjoj liniji zaigrali su Lovrencsic­s, Katić, Simić i Čolina, naprijed Sahiti, Livaja, Biuk i Ljubičić, jedino su zbog brojnih izostanaka Krovinović­a, Fossatija, Vukovića, Čuića... vezni red činili Atanasov i Ćalušić.

Hajduk je poveo u četvrtoj minuti, a samo 56 sekundi kasnije Silvio Anočić, bivši igrač Rome, zabio je Subašiću, koji je stao na gol, prvi put nakon prosinca 2019.

No puni angažman Hajduku se i te kako isplatio. Stvarali su prilike i bilo je samo pitanje vremena kad će golman Belišća Stanić opet po loptu u mrežu. Tako je i bilo. U drugom dijelu Belišće se otvorilo i tako Hajduku pružilo priliku da i oni nekoga uvjerljivo pobjede. Završilo je 5-1 za Splićane, tri gola zabio je Marko Livaja, dok je dva dodao Marin Ljubičić. Potonji je postao specijalis­t za Kup, zabio je i Primorcu iz Biograda u prethodnom kolu. Hajduk je prvi put pod Gustafsson­om zabio pet golova. Livaja, Ljubičić, Livaja, Ljubičić, Livaja... Sve ono što je Hajduk promašivao u prethodnim utakmicama protiv Gorice, Šibenika i Osijeka, sad je ulazilo, a u takvim okolnostim­a trećeligaš i nije imao previše izgleda. Bio je ovo dobar test za gostovanje u Koprivnici, gdje će Hajduk tražiti isključivo pobjedu. U suprotnom, Šveđanin bi mogao “odletjeti” s klupe Hajduka. Susret u Koprivnici igra se 31. listopada u 15 sati.

 ?? ?? Danijel Subašić je posljednji put branio u prosincu 2019. za Monaco protiv Lillea
Danijel Subašić je posljednji put branio u prosincu 2019. za Monaco protiv Lillea

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia