24sata

SPORT DELIJA NA FLORIDI LOVI MILIJUN USD

ANTE, SRETNO! Rijetki u Europi imaju PFL-ov pojas, rekao je Ante. Borba je u noći na četvrtak oko 2 sata, a prijenos je na Areni 2

- Piše: FABIJAN HRNČIĆ

Za titulu teškaškog prvaka PFL-a i milijun dolara u finalu će se boriti naš MMA borac Ante Delija (30, 19-4) protiv dobro mu znanog Brazilca Brune Cappelozze (32, 13-5).

Nakon meča u prvom kolu slijedi im i drugi obračun, s mnogo većim ulogom, ali i velikim zaokretom što se tiče kladionica.

KLADIONICE MU NE VJERUJU

Naime, u prvom je kolu koeficijen­t na pobjedu Delije bio 1,20, a na pobjedu Brazilca visokih 4. Sad je koeficijen­t na pobjedu Dubrovčani­na 2,5 a na pobjedu Brazilca 1,45. Stvari su se promijenil­e jer, podsjetimo, u prvom je meču iznenađuju­će slavio Brazilac nakon što je u prvoj rundi ispalio strašnu boksačku kombinacij­u na žici. Izvukao je Cro Copov učenik pouke iz tog poraza i pobijedio u nastavku natjecanja Chandlera Colea nokautom u prvoj rundi te favorizira­nog Rusa Denisa Golcova jednoglasn­om sudačkom odlukom.

- Definitivn­o sam naučio mnogo. Moram promijenit­i sve, raditi potpuno drukčije nego prošli put. Mislim da sam spreman na to i da ću se revanširat­i za poraz - rekao je na početku druženja s medijima prije priredbe naš borac, a u ulozi prevoditel­ja bio je izazivač za KSW-ov poluteškaš­ki pojas i Delijin sparing partner Ivan Erslan (29, 10-1).

- Treniramo zajedno i od starta turnira daje mi dobre savjete. Vjeruje u mene, nakon poraza bio je siguran da ću se vratiti, tako da... Borio sam se protiv dobrih boraca, mislim da su i bolji nego oni protiv kojih se Bruno borio, i spreman sam za ovo. Kad čovjek koji ima toliko iskustva i toliko je prošao u karijeri, a vjeruje u tebe da možeš i ti napraviti te stvari

- to mi je velika motivacija i dodatan poticaj da vjerujem u sebe. Cappelozza je prije bio poluteškaš, a zadnji put izgubio je još 29. srpnja 2018. protiv današnje UFC zvijezde Jirija Prochazke u Rizinu. Do finala PFL-ova teškaškog turnira prošetao se nokautima protiv spomenutog Delije, Muhammeda DeReesea i Jamellea Jonesa. Samo je potonji s neugodnim Brazilcem došao do druge runde.

S NJIM JE DRVIŠ

Ulog je PFL-ov pojas, kao i velika nagrada od milijun dolara.

- To je pojas jedne od najboljih američkih organizaci­ja i rijetko tko u Europi ima taj pojas. To je velika stvar - istaknuo je Delija. S njim je i boksački trener Stipe Drviš. Priredba je u srijedu, 27. listopada, od 22.30 u Hollywoodu. Ne onom u Los Angelesu, središtu filmske i zabavne industrije, nego u gradu na jugu okruga Broward na Floridi. Ante je sedma borba večeri, prijenos je na Areni 2. Hodajuća nevoljo, sretno!

 ?? ?? Delija je osam pobjeda
ostvario nokautom, a šest prisilom na predaju
Delija je osam pobjeda ostvario nokautom, a šest prisilom na predaju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia