24sata

Premijer Andrej Plenković

-

nije uspio oporaviti se od udarca koji mu je prije godišnjeg odmora zadao Zdravko Marić svojim odlaskom iz Banskih dvora, a već mu je stigao novi, mnogo opasniji i veći. Naravno, riječ je o megapljačk­i koja se odigrala u Ini usred energetske krize. - Osjećam se bijesan. Pojeo sam, da ne kažem čega, ovih godina, mahom tuđih - rekao je premijer napominjuć­i da mu je toga preko glave.

Nikakve koristi građani nemaju od premijerov­a bijesa i opravdanja da ne zna kako je hrvatskim članovima uprave i nadzornog odbora promaknulo da je učinjena šteta za milijardu kuna, ali i činjenice da HDZ trpi veliku štetu od afere. HDZ je, ne bi li se oprao, ekspresno isključio uhićenog Damira Škugora, direktora Inina Sektora za trgovinu prirodnim plinom. To ne može biti i nije satisfakci­ja građanima. Hrvatska je u prvom i drugome mandatu aktualnog premijera zarobljena u mnogim aferama. Građani su ti koji su se najeli toliko, da ne kažemo čega, jer upravo je velik dio afera povezan s njegovim najbližim suradnicim­a, u koje je imao preveliko povjerenje i koje je zdušno branio.

o tome kako bi svi, pa i oporba, trebali čestitati Vladi jer su njezine institucij­e otkrile megapljačk­u u Ini uvreda su za inteligenc­iji građana. Smjena troje hrvatskih članova uprave, kojima se, prema svemu sudeći, smiješe

ANDREJ PLENKOVIĆ

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia