24sata

ETA ZAGREPČANK­E KRŠILA PROTOKOL’

-

IVANA PRKAČIN odvojiti.

- Buket je neobične forme i malo ljudi zna za njega, no kraljici se toliko svidio da je zbog njega prekršila protokol. Objesila je kugle o ruku i cvijeće zadržala kraj sebe nakon svečanog dočeka, umjesto da ga proslijedi pratnji - kaže nam Šekoranja.

Kao klinac, Saša nije imao ambicije raditi s cvijećem, ali je obožavao gledati Maju dok ga slaže.

- Njezina cvjećarnic­a bila je potpuno drukčija od svih drugih u Zagrebu. Kao klinac svakodnevn­o sam viđao Maju jer su moji živjeli u stanu iznad njezine radionice. Cvjećarnic­a je bila potpuno u plavim tonovima, a Maja je uvijek bila odjevena u ljubičasto - kaže Šekoranja pa nastavlja:

- Moji su kod nje naručivali bukete. Držali smo ih na prozoru, na hladnom, dok ne bismo krenuli u goste. Uvijek sam im se divio - prisjeća se Saša.

ponijela i glumica Elizabeth Taylor kad je u pratnji supruga Richarda Burtona posjetila Brijune. - Cvjetne kugle bile su prepoznatl­jiv proizvod zagrebačko­g Salona cvijeća Herzmansky, nagrađivan­og na mnogim domaćim i međunarodn­im natjecanji­ma cvjećara - poručuju iz Muzeja grada Zagreba, koji je 2010. priredio izložbu "Moć cvijeća: 85 godina zagrebačko­g salona Herzmansky". Podsjetimo, kraljica Elizabeta II. preminula je 8. rujna u 97. godini, a sprovod je 19. rujna u crkvi Westminste­r Abbey u Londonu.

 ?? ?? Umjetnik Saša Šekoranja
Umjetnik Saša Šekoranja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia