24sata

Nema tomu ni

-

tri mjeseca, Hrvatska je izgubila u četvrtfina­lu Svjetske lige od Italije u Podgorici. Zabili smo šest golova, izgledali vrlo loše, a SP je bio pred vratima. Pa dolazi ono još važnije, EP kod kuće. Tucak je bio prepun briga jer hrvatski vaterpolo mora ostati u vrhu. Budimpešta je u srpnju već pokazala da je na pravom putu. Nije medalja, ali barem se malo lakše diše uoči Splita.

A baš za Budimpeštu, onu 2017., rekli smo da je obranio magistarsk­i rad. Split? Doktorski rad, s ocjenom izvrstan!

- Još mi je samo ostalo olimpijsko zlato da osvojim.

Za dvije godine u Parizu. I Ivica Tucak (52) može završiti trenersku karijeru. Slobodno. Jer dalje, bolje, ne postoji. U istoj rečenici s neponovlji­vim Ratkom Rudićem, koji je povezao sva tri zlata i mjesto prepustio upravo Tucku nakon Londona.

I zamislite tad zadatka: uskočiti u Rudićeve cipele. Kako uopće bolje? Tko je uopće Ivica Tucak? Gdje su njega našli? Ma da je i blizu Ratka, bilo bi savršeno. A Tucak je, evo, vrlo, vrlo blizu. Ako se broje medalje, već je ionako "prešišao" Rudićevu ostavštinu.

Kao igrač bio je talentiran, ali volio je jako i život. Onaj, znate... Kavana mu je bila dnevni boravak. Uz takav, nazovimo ga, slobodniji pristup profesiona­lizmu nije ni izbliza opravdao svoj silan igrački potencijal.

- Uh, noći sam spajao, muzika, kavana, cigarete... Otvoren sam i iskren čovjek, volim muziku i društvo, kad imam priliku sjesti s prijatelji­ma, pa ako su tu još klapa ili tamburaši... Ma mogu tako provesti dva dana. Zna biti vrlo lijepo - iskren je Tucak.

talentiran, sa 16 godina igrao sam u prvoj postavi Solarisa koja se s Partizanom borila za naslov. S mladim reprezenta­cijama osvajao sam svjetska i europska zlata (2009. u zlatnoj juniorskoj reprezenta­ciji vodio Marinića Kragića, nap. a.), no u seniorima nisam ostavio trag. Žao mi je zbog toga,

- Bio sam vrlo

 ?? ?? Tucak i supruga Marijana na Sinjskoj alci
Tucak je bio izrazito talentiran vaterpolis­t, no bio je i ‘bećar’
Kava s Anelom Karabegom
Dobitnik je mnogih nagrada
Tucak i supruga Marijana na Sinjskoj alci Tucak je bio izrazito talentiran vaterpolis­t, no bio je i ‘bećar’ Kava s Anelom Karabegom Dobitnik je mnogih nagrada

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia