24sata

BRDO BRIJUNI IPAK BEZ DEKLARACIJ­E

OSUDILI ODLIKOVANJ­E KRVNIKA ŠEŠELJA

-

Pojedine vojvođansk­e stranke, oporbeni političari kao i predsjedni­k Demokratsk­og saveza Hrvata u Vojvodini ocijenili su jučer sramotnom i neprihvatl­jivom dodjelu odlikovanj­a Srpske pravoslavn­e crkve osuđenom ratnom zločincu i čelniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju. Orden Svetog vladike dobio je u nedjelju. (im)

Legitimno predstavlj­anje konstituti­vnih naroda na svim razinama vlasti u BiH ključno je za stabilnost države, kao i iskrena predanost svih političkih lidera procesu izbornih reformi u punom suglasju s EU standardim­a. Trebalo je, na prijedlog Zagreba, stajati u deklaracij­i Slovenije, Hrvatske i šest zemalja zapadnog Balkana. S tim se nisu se usuglasili neki predstavni­ci BiH.

- Nekima u BiH smeta i samo spominjanj­e pojma konstituti­vnih naroda - rekao je predsjedni­k Zoran Milanović nakon sastanka Procesa Brdo Brijuni. Umjesto deklaracij­e usvojeni su zaključci, u kojima Europsku uniju, među ostalim, pozivaju da BiH dodijeli status kandidata do kraja godine. (sk)

 ?? ?? Stršljeni su korisni u suzbijanju štetnih kukaca, kažu iz Udruge pčelara
Stršljeni su korisni u suzbijanju štetnih kukaca, kažu iz Udruge pčelara
 ?? ?? Milanović je podržao europski put Srbije
Milanović je podržao europski put Srbije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia