24sata

DOSJE HRVATSKE KOŠARKE KLUBOVI NE PREDSTA NIŠTA, STOJKO I MUL

-

ANTE BUŠKULIĆ

pa je poveo raznovrsni­je - Matkovića i Prkačina. Roko je, usput, igrao samo deset minuta protiv Velike Britanije.

psihički spremni rekao je Mulaomerov­ić. Izborniče, to je isključivo trenerov posao.

No prevelikih emocija nema. Više ne. Nestale su kad i nada. Prošlo je više od 27 godina otkad je Hrvatska posljednji put bila na postolju. Uz Srbiju i Litvu, kao brončana na EP-u. Hej, pa i danas smo u istom društvu! Uz Srbiju i Litvu letimo kući.

I nije najlošije to što je gotovo sve najbolje što hrvatska košarka ima završilo na podjeli od 9. do 16. mjesta u Europi. Ne, najlošije je što je bez tri-četiri najbolja igrača Hrvatska treći razred europske košarke i ne bi ni primirisal­a europskom prvenstvu. Što u Euroligi imamo jednog-dva igrača, što su Cibona, Split i Zadar, pa tako i cijela klupska košarka, "na klocnama", ovise isključivo o gradskom novcu i ne predstavlj­aju ništa ni u regionalni­m, a kamoli

- Nismo bili

u europskim natjecanji­ma. Što igrači radije odlaze u drugu austrijsku ligu ili u Rumunjsku, a jedinog čovjeka koji je htio uložiti u hrvatsku košarku otjerali smo u Sloveniju.

Što smo potrošili i najveće legende sporta (Novosel, Stojko Vranković, Rađa, Kukoč, Petrović, Perasović, Spahija, Repeša...), dok je u četvrtfina­lu Eurobasket­a Brođanin Igor Miličić (46), koji nikad nije ni dobio priliku u Hrvatskoj.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia