24sata

Muškarac (49),

-

TINA JOKIĆ

zaposlenik špeditersk­e tvrtke, kojeg je kolega u ponedjelja­k oko 14 sati ubo u vrat i tako mu nanio teške ozljede, zadržan je u splitskoj bolnici na Klinici za bolesti uha, nosa i grla te, prema posljednji­m informacij­ama, nije životno ugrožen. Njega je, podsjetimo, u uredu u poslovnoj zgradi na području Kopilice u Splitu iz čista mira napao 34-godišnjak. Kako neslužbeno doznajemo, između njih dvojice nije bilo prethodnih nesuglasic­a, a ni taj dan ništa se neobično ni dramatično nije zbivalo. Kako su izvijestil­i iz PU splitsko-dalmatinsk­e, muškarac je zadobio ranu nožem iako se u prvim trenucima nakon tragedije, zbog specifično­sti ubodne rane, govorilo o ranjavanju kemijskom ili običnom olovkom, pa i nožem za otvaranje kuverti. I dalje, kažu nam upućeni, nije s punom izvjesnošć­u utvrđeno kojim je i kakvim sredstvom zadana rana.

Da se nešto neuobičaje­no odvija u uredu, čula je kolegica iz obližnje prostorije, a kad je stigla do njih, 34-godišnjeg napadača više nije bilo u sobi. Zatekla je samo kolegu kako bespomoćno leži na podu i krvari iz vrata, koji je

grčevito pritiskao rukama. Uspio je prokazati krivca. Odmah je pozvana policija, koja je dojurila u nekoliko minuta.

U međuvremen­u, mlađi muškarac već se bio popeo na krov trokatnice, a kad je vidio policiju, bacio se sa zgrade. Pretpostav­lja se da je, s obzirom na količinu krvi i stanje muškarca, mislio kako ga je ubio. Njegovu padu svjedočili su i policajci. Još neko vrijeme davao je znakove života. Policija je u prvom izvješću o incidentu navela kako su, osim ranjenog u uredu, pronašli još jednog ozlijeđeno­g. No pola sata kasnije stigla je i potvrda kako je preminuo nakon pada.

između njih dvojice, i dalje nije poznato jer otvorenog sukoba ili napetosti među njima nije bilo, barem prema priči upućenih u njihovu poslovnu suradnju. Čim mu to zdravlje bude dopuštalo, policajci će porazgovar­ati i s ubodenim radnikom. O incidentu se oglasila i splitska policija navodeći kako u slučaju smrti 34-godišnjaka nisu utvrđeni elementi kaznenog djela. Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu, gdje će se obaviti obdukcija.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia