24sata

Počeli smo gradnju 2019. godine.

-

Rađena je od oblica sibirskog bora promjera 24 centimetra, a ideja je nastala na skijaškim padinama dok smo zimovali u njima i zaljubili se u te oblice, ispričala nam je Suzana Kukić, koja je sa suprugom Danijelom vlasnica ove kuće za odmor.

Drvena kuća Babylonica nalazi se u malome mjestu Moštanica, između Petrinje i Hrvatske Kostajnice. Sagrađena je na djedovini. Supružnici Kukić sami su radili nacrte, po uzoru na austrijske kućice sa skijališta. Oboje su strastveni skijaši, pa su se zaljubili u takav tip kuća i odlučili sagraditi jednu.

- Rađena je u stilu 'cozy' prostora za obiteljska druženja i razne proslave. Iznajmljuj­emo je od lipnja ove godine - dodala je vlasnica.

ANAMARIA MILOŠ

Izgrađena je od masivnog i čvrstog drva guste konzistenc­ije, vrlo otpornog i idealnog za toplinsku i hladnu izolaciju. Ljeti čuva hladnoću a zimi toplinu. Zbog ovog načina gradnje ostala je netaknuta nakon razornog potresa koji je pogodio Banovinu.

- Naša je kuća opremljena sadržajima koji će omogućiti i osigurati savršen odmor, užitak i zabavu - rekla je vlasnica.

Ova drvena kuća s bazenom, hidromasaž­nom kadom i teniskim terenom velika je 108 četvornih metara. U prizemlju se nalaze dnevni boravak s kuhinjom te kupaonica s tušem i toaletom.

- Na prizemlje se nadovezuje

ostakljena terasa s kaminom na drva i velikim hladnjakom za piće. Idealno mjesto za druženje uz vatru u zimske dane - dodala je Suzana.

Drvene stube iz dnevnog boravka vode do potkrovlja, gdje se nalaze tri sobe, jedna s četiri, druga s dva kreveta, a treća soba namijenjen­a je dječjoj igri, ali po potrebi stanu još dva ležaja. U potkrovlju se nalazi još i WC. Kuća može primiti deset ljudi, a dozvoljeni su i kućni ljubimci.

- toplinu doma i da se svaki gost osjeća kao u svojoj kući - otkrila je Suzana.

Kuća je uređena jednostavn­o i promišljen­o te svaki detalj daje toplinu i stvara osjećaj ugodnosti. Zimi će poseban osjećaj biti boraviti u unutrašnjo­sti kuće ili u ostakljeno­j terasi s kaminom na drva, što stvara pravi zimski ugođaj. Odmor će vam biti zagarantir­an, a kuća je idealna ako se uz odmor želite i zabaviti s obitelji, prijatelji­ma ili kolegama.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia