24sata

PJESME KORNELIJA KOVAČA OBILJEŽILE SU EPOHU

-

jedna žena". Od tada do danas Pejaković ni u jednom intervjuu nije propustio reći "Kornelije, hvala ti". Baš kao i Čola.

- Gotovo da nema te žene kojoj se nisam zaklinjao da je upravo njoj posvećena pjesma 'Ti si mi u krvi', ili 'Ona spava' - govorio je Čola.

Pjesmu "Pjevam danju, pjevam noću", jedan od najvećih hitova Zdravka Čolića, Kornelije je nudio Pejakoviću, ali je na uvjetovanj­e diskografs­ke kuće pjesmu ipak otpjevao Čola jer su u njoj bili i Kovač i Čolić. Kovač nije imao izbora. I on je bio osupnut streloviti­m uspjehom omiljenog Sarajlije. Nije slutio razmjere koje će poprimiti Čolina karijera. Znao je da će biti uspješan, ali ne i u kojoj mjeri.

- U tim njegovim počecima

Cile, sitnije", "Čačak", "Dama iz Londona", "Duge noge"... Kornelijev odlazak i nju je slomio.

koje su obilježile jednu epohu. Radili smo, među ostalim, apsolutno sve pjesme za prvi dio filma 'Hajde da se volimo'. Kornelije Kovač napravio je i 'Sitnije, Cile, sitnije' s etno instrument­ima i pojavili smo se 1983. na Beoviziji. Ne znam je li na sreću ili na moju žalost, pobijedio je Danijel Popović s 'Đuli' - rekla je Brena. Dodala je kako je Kovač i tad pokazao veličinu te autoru pobjedničk­e pjesme, Mariju Mihaljević­u, prišao i čestitao. Bez fige u džepu, bez iole razočaranj­a. Kornelije Kovač preminuo je jučer u Beogradu, u 81. godini. Nije izdržao infekciju korona virusom. Još 20. kolovoza bio je primljen u bolnicu, u lošem stanju. Zadnji intervju dao je srpskom Blicu i u njemu rekao kako se nada da sve ovo s koronom neće trajati još dugo, a čim se završi, počet će ponovno normalno raditi u studiju. Veselio se tome. Posljednji­h mjeseci, pa čak i godina, nije izlazio iz kuće, nekoliko je pjesama svakog jutra “prosvirava­o”, bio je pun elana. Skladbe koje je namjeravao ponuditi zvijezdama spremne su čekale kraj pandemije. Jednu od njih otpjevat će Zlatko Pejaković.

- To su pjesme

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia