24sata

Mnogo su vremena

-

provodili u studiju, radili glazbu za kazališta, sletove, filmove, a za sebe su radili jazz. Dobro je u to vrijeme namučio Zlatka. Dolaskom Kovaču, Pejaković je i obnovio solfeggio. Kornelije bi stavio partituru pred njega, rekao "ovo je pjesma, tempo je ovakav, a ti se, Zlatko, snađi".

- I odmah mi se vratilo koja je koja nota, svega sam se sjetio kaže Zlatko.

Poslije je Kovač često isticao da je razdoblje s Pejakoviće­m bilo najplodnij­e razdoblje grupe, no svi vokali Korni grupe danas su redom istinske megazvijez­de: Dalibor Brun, Dado Topić, Zdravko Čolić i Zlatko Pejaković. Puno je radio i izvan regije. U Engleskoj je, među ostalim, surađivao s Berniejem Marsdenom, gitaristom Whitesnake­a, oskarovcem Hansom Zimmerom, Johnom Paulom Jonesom, skladatelj­em i basistom Led Zeppelina... I u Španjolsko­j se proslavio i kao skladatelj, producent i aranžer. Stvarao je zvijezde, kako u bivšoj zemlji tako i po svijetu.

Kad se sredinom '70-ih Korni grupa razišla, Pejaković je krenuo u solo karijeru. S Kornelijem je ostao u sjajnim odnosima, pa je ovaj 1975. uglazbio Zlatkovu prvu solo pjesmu, "Ove noći

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia