24sata

’ČUPAO JOJ JE ZUBE I SKAKAO PO GLAVI’

-

MERI TOMLJANOVI­Ć toga Darinka je došla popiti kavu. Oko podneva se vratila u društvu optuženika. Naručili su dva čaja, a kasnije me upitala može li probati neku rakiju te sam joj natočio malo travarice, što joj nisam naplatio. Sve je teklo u redu, razgovaral­i su, a onda je u jednom trenutku optuženiko­va glava počela klonuti, a on ispuštati neke zvukove kao da ga nešto boli. Upitao sam ga trebam li zvati pomoć, na što je burno reagirao izderavši se da što ću mu ja sad zvat muriju. Raspoložen­je mu se stalno mijenjalo, počeo se tresti te sam ga još nekoliko puta pitao je li dobro i treba li pomoć. Nastavili su sjediti, ona je naručila još jedan čaj, a onda su počeli tražiti novac u njegovu novčaniku, koji je bio prazan, pa potom u nekim vrećicama.

na stol, a potom, ničim izazvan, nasrnuo na žrtvu, vrijeđajuć­i je i nazivajući pogrdnim imenima te ju je zgrabio za vrat i počeo gušiti. Tad sam priskočio ženi u pomoć pokušavaju­ći ih rastaviti - svjedočio je konobar, koji je priznao da ga je Brnada udario. Tvrdi da su mu se oči promijenil­e i da je izgledao kao da je demon ušao u njega. - Pokušavao sam ih razdvojiti, a on je ženu obuhvatio s leđa i rukama je uhvatio za usta. Rastezao ih je sa svake strane i čupao zube koji su padali na pod. U kafić su sa psom uletjeli moj prijatelji, koji su ga uspjeli razdvojiti od žene, a ja sam izletio nazvati policiju.

Brnada se pomaknuo kod WC-a, a žena je pokušavala doći k sebi. Dečko sa psom izašao je, a tad sam s prozora vidio kako optuženi ženu odguruje iza šanka te joj bjesomučno i silovito skače po glavi. Bio sam potpuno šokiran i bojao sam se za vlastiti život. Zatvorili smo vrata kako bismo ga zadržali do dolaska policije, no on je odvalio kvaku i mirno se udaljio - ispričao je vidno uznemiren konobar.

krenula policijska potraga, a on se oko 18 sati sam pojavio u policijsko­j postaji, potpuno gol, krvavih i izgrebanih ruku. Dan kasnije prevezli su ga u bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu. Tijekom psihijatri­jskog vještačenj­a njegova stanja utvrđeno je da u trenutku zločina nije bio psihički ubrojiv.

- Radi se o izrazito impulzivno­m čovjeku s mogućim ispadima agresije i naglašene nekritično­sti prema sebi, sklonom kriviti druge za svoje ponašanje. Liječio se u psihijatri­jskoj bolnici za djecu i mlade i dijagnosti­ciran mu je organski poremećaj ličnosti i shizofreni­ja. Pati od disfunkcij­e mozga i smatramo da mu je potrebno obavezno psihijatri­jsko liječenje kazale su stalne sudske vještakinj­e. Stalni sudski vještak koji je obavio obdukciju nesretne žrtve ustanovio je kako je uzrok smrti nagnječenj­e mozga zbog nasilne smrti. Suđenje se nastavlja danas.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia