24sata

Tromim koracima

-

i u pratnji pravosudni­h policajaca, Roman Brnada jučer je iz zagrebačke bolnice za osobe lišene slobode stigao na Županijski sud u Rijeci. Počelo mu je suđenje za teško ubojstvo Darinke Krivec (67), koju je početkom veljače brutalno usmrtio višestruki­m udarcima u riječkom kafiću. Potom joj je, dok je bespomoćno ležala na podu, skakao po glavi.

Nakon što je sudska vještakinj­a utvrdila da je sposoban pratiti suđenje, na ekranu je prikazana snimka ubojstva s nadzorne kamere. Gledajući snimku, Brnada je začuđeno i u nevjerici klimao glavom lijevo-desno, a na kraju uzdahnuo i spustio glavu mrmljajući kako je šokiran.

Upitan da se izjasni o teškom zločinu koji mu stavljaju na teret, Brnada je kazao kako će se braniti šutnjom.

- Ne sjećam se ničega, grozno mi je što čujem što sam napravio - kazao je dodavši da se, otkad prima terapiju, osjeća mnogo bolje. Upitan želi li vidjeti fotodokume­ntaciju žrtve, odgovorio je: "Ne, i ovaj snimak mi je previše".

Brnadina supruga na sud je došla s njihovim sinom (8), a iskoristil­a je pravo da ne svjedoči. No svjedočio je konobar koji je tog dana posluživao Brnadu i žrtvu.

- Otvorio sam kafić u 8 sati i nedugo nakon

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia