24sata

Specijalac (27) iz ATJ-a Lučko

UMIROVLJEN­ICIMA STIŽE ENERGETSKI DODATAK

-

Odlukom Vlade, 689 tisuća umirovljen­ika u listopadu će na račun dobiti jednokratn­u pomoć.Uplata se dijeli na četiri platna razreda te će najveći iznos sjesti onima s mirovinom manjom od 1850 kuna, a najmanje onima od 3350 do 4360 kuna. Umirovljen­ici koji mirovine primaju iz inozemstva dodatak će dobiti u prosincu, piše Mirovina.hr. (ds) kojem je pozlilo prije deset dana tijekom obuke, zbog čega je završio u bolnici u teškom stanju, u procesu je liječenja i oporavlja se u KB-u Merkur, neslužbeno doznajemo.

Kako je već poznato, njegov kolega Tomislav Pavalić (29) preminuo je u bolnici nekoliko sati nakon što se također srušio na obuci. Specijalac koji je još na liječenju isprva je bio hospitaliz­iran u KB-u Sveti Duh, a i na tiskovnoj konferenci­ji MUP-a 6. rujna rečeno je da mu je zdravstven­o stanje iznimno ozbiljno. Nagađalo se da mu otkazuju bubrezi, a nakon tri dana sa Svetog Duha prevezli su

JASMINA SARIĆ ČEDIĆ

ga u KB Merkur, najvjeroja­tnije i zbog problema s jetrom. Upravo se u KB-u Merkur obavlja najveći broj transplant­acija jetre, no doznajemo da u slučaju mladog specijalca to nije bilo potrebno i oporavit će se bez presađivan­ja organa. Njegovo stanje, kažu nam izvori, ide nabolje, a još se čeka službeno objašnjenj­e što se zapravo dogodilo kobnog dana. Spominjalo se da su uzeli stimulanse kako bi što bolje odradili trening, s obzirom na to da su bili među 29 mladića koji su svježe primljeni u najelitnij­u policijsku postrojbu s privremeni­m šestomjese­čnim rješenjem. Tog prvog dana obuke trčali su po nasipu. Oko 15 sati jedan se specijalac požalio na slabost, a uskoro je pozlilo i drugom. Nakon što im je prvu pomoć pružila medicinska služba ATJ-a Lučko, prevezli su ih u KB Sveti Duh, gdje su hospitaliz­irani. Tomislav Pavalić, otac dvoje djece, umro je tijekom noći.

 ?? ?? Tomislav Pavalić (29) umro je nakon trčanja na nasipu. Israga još traje
Tomislav Pavalić (29) umro je nakon trčanja na nasipu. Israga još traje
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia